News

Richard Burton, la dezintoxicare în casa Sophiei Loren: află ce-a făcut starul, în 1970!

de admin

Richard Burton, la dezintoxicare în casa Sophiei Loren: află ce-a făcut starul, în 1970!

Secretele de legendă ies la suprafaţă rând pe rând. În autobiografia pe care o va lansa pe 3 noiembrie, frumoasa actriţă italiană povesteşte un episod interesant al vechiului Hollywood, când legenda Richard Burton se invitase la ea şi la soţul ei, Carlo Ponti, acasă. Ca să îşi revină din alcoolism şi din dragostea bolnăvicioasă pentru actriţa Elizabeth Taylor.

Chiar înainte să-l cunoască şi să joace alături de el în “The Voyage”, Sophia se trezise sunată de actor în timp ce alăpta. „Ştiam că soţul meu mă pusese să joc cu Richard într-un film care se filma mai târziu, în 1973. Nu mă aşteptam să-l văd înainte de asta – dar Richard a avut o rugăminte foarte neobişnuită: «Dacă eşti de acord, aş vrea să vin să stau la tine înainte să lucrăm împreună. Ştii, trebuie să-mi revin în formă şi nu îmi place să locuiesc într-un hotel. Ei nu m-ar lăsa să fiu eu însumi»“, scrie actriţa – “ei” fiind puzderia de paparazzi şi de reporteri care-l îngropau în articole ce vizau viciile sale şi relaţia pasională cu Liz Hurley, soţia sa pe-atunci, exact în momentul cel mai prost al căsniciei lor. Astfel, Burton s-a prezentat la „Villa Sara, casa noastră din secolul 16, de lângă Roma, cu tot cu anturajul lui, inclusiv cu un doctor, o soră medicală şi o secretară“, care-l ajutau să scape de dependenţa de băutură şi de „dragostea pentru soţia sa frumoasă, cu ochi violet“.

Lucrurile s-au complicat când Liz l-a chemat să-i fie alături, în Los Angeles, la o operaţie de extirpare a unui chist ovarian – lucru cu care Sophia nu era de acord. „Mi-am ţinut gura. Era viaţa lui şi mai bine stăteam deoparte. Soţul meu a înţeles imediat. Aşa că a zburat 15 ore dus şi 15 întors, doar ca să o ţină de mână pe Liz, câteva minute“.

Dar iată că, la câteva luni după, mariajul starurilor era terminat, iar Richard a ţinut să-i scrie Sophiei, în condiţiile în care se pregăteau să joace din nou împreună. „Am citit scenariul... ne vom vedea în câteva zile... mi-am revenit complet din nebunia mea recentă şi mă simt împlinit. Elizabeth nu va ieşi din sufletul meu, dar măcar a dispărut din mintea mea. Iubirea mea s-a transformat în milă“, ar fi scris Richard. „Abia aştept să te văd... de data asta, voi fi un actor bun. Data trecută, am fost un idiot“.

Modifică Setările