News

Robin Wright împlineşte 55 de ani. "Mereu a existat dramă în viaţa mea cu acest bărbat!" Despre cine spune asta actriţa din "House of Cards"?

Robin Wright împlineşte 55 de ani. "Mereu a existat dramă în viaţa mea cu acest bărbat!" Despre cine spune asta actriţa din "House of Cards"?

Sărbătorita zilei de azi este una dintre cele mai frumoase şi apreciate actriţe de la Hollywood - cu o revenire spectaculoasă în carieră, după mai mulţi ani în care s-a dedicat vieţii de familie

Născută pe 8 aprilie 1966 în Dallas, Texas, Robin a crescut apoi în San Diego, California, începându-şi cariera ca model, cu contracte la Paris şi în Japonia. Pe atunci deja se visa într-un musical pe Broadway, dar a aterizat într-o telenovelă de succes: cine nu îşi aminteşte de personajul ei, Kelly, din serialul "Santa Barbara"? Pentru acel rol, a primit trei nominalizări la Emmy, fiind totodată partitura care a făcut-o remarcată în ochii multor regizori - aşa a obţinut primul rol într-un lungmetraj în 1987. Avea doar 21 de ani, dar era deja căsătorită cu Dane Witherspoon, de care se îndrăgostise la filmările pentru "Santa Barbara" - dar mariajul lor nu a durat decât doi ani, în 1988 divorţând. 

Robin Wright împlineşte 55 de ani.

Mereu ambiţioasă, Robin şi-a dorit roluri din ce în ce mai consistente - aşa încât a refuzat multe roluri în filme care s-au dovedit ulterior succese de box office, precum "Jurassic Park" şi "Batman Forever". A acceptat, în schimb, să joace în "State of Grace" - iar acest film s-a dovedit a fi destinul ei, pentru că la filmări s-a îndrăgostit de Sean Penn (foto sus) şi, la scurt timp, a rămas însărcinată cu primul ei copil, o fiică pe nume Dylan Frances. Curând a urmat şi al doilea copil al cuplului Robin - Sean Penn: fiul lor, Hopper Jack. Ulterior, a obţinut şi unul dintre cele mai importante roluri din cariera ei: cel al lui Jenny, din nemuritorul "Forrest Gump", alături de Tom Hanks. După enormul succes de critică şi public al filmului, Wright şi Penn s-au căsătorit în 1996, marcând începutul unei căsnicii pasionale şi tumultuoase. În cei 14 ani ai căsniciei lor, Robin a ales să petreacă mai mult timp cu copiii săi, dedicându-se vieţii de familie şi plasând cariera pe planul doi. 

Robin Wright împlineşte 55 de ani.

Divorţul de Sean din 2010 a fost unul fără scandal, Robin fiind cunoscută pentru discreţia sa. Totuşi, nu a ezitat să spună: "Căsnicia mea nu a fost, cu siguranţă, pictisitoare. Mereu a existat dramă în viaţa mea cu Sean. Este un bărbat intens, care duce lucrurile la extrem. Este în sângele lui asta. Niciodată nu se plictiseşte!" La patru ani după divorţ a încercat să-şi refacă viaţa cu actorul Ben Foster - cu care s-a logodit, dar cei doi şi-au spus "Adio" la zece luni de la anunţul logodnei. În 2018 s-a căsătorit în secret cu omul de afaceri francez Clement Giraudet. Mai tânăr cu 19 ani decât ea, Clement (foto sus) este în conducerea casei de modă Yves Saint Laurent, întâlnind-o pe actriţă la Festivalul de Film de la Cannes. Discreţia care o caracterizează a fost valabilă şi pe plan profesional - atunci când a izbucnit scandalul în jurul lui Kevin Spacey, partenerul ei din serialul de mare succes "House of Cards", Robin a evitat să se implice în scandal şi să facă vreo afirmaţie denigratoare la adresa lui Kevin.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările