News

Rock Hudson a avut mai multe relaţii cu bărbaţi, dar o singură dragoste. Pe cine a iubit actorul: „Era un uriaş blând"

Rock Hudson a avut mai multe relaţii cu bărbaţi, dar o singură dragoste. Pe cine a iubit actorul: „Era un uriaş blând" camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

A fost numit cel mai sexy actor din istoria filmului. Povestea lui de viaţă, presărată cu numeroase aventuri gay, este înduioşătoare. Hudson a fost prima vedetă de la Hollywood care a murit de SIDA. A fost diagnosticat în 1984, dar a reuşit să păstreze secretul despre boala care îl măcina. Înainte de a primi acest verdict, actorul ducea o viaţă dublă, pretindea că este heterosexual, dar se întâlnea cu bărbaţi.

La înălţimea faimei sale de la începutul anilor '60, puţini oameni erau apropiaţi de Rock Hudson, dar Lee Garlington a reuşit să îi intre în graţii. “L-am adorat”, spune el.

Lee le-a spus oamenilor, la ​​30 de ani de la moartea lui Hudson, că s-au întâlnit în 1962. pe platourile unui film. „Era un star în toată lumea, dar zvonurile erau că era homosexual”, spune el. „Aşa că m-am gândit. Ce ar fi să îl studiez mai bine. M-am aşezat în faţa cabanei lui şi mă prefăceam că citesc Variety. A ieşit pe stradă, s-a uitat înapoi şi asta a fost.”

 

Un an mai târziu, când  Garlington se despărţise de iubit, a primit un apel de la unul dintre prietenii lui Hudson, care l-a întrebat dacă i-ar plăcea să îl întâlnească pe actor. „Am plecat rapid. Eram speriat de moarte”, spune Garlington despre prima lor întâlnire la conacul lui Hudson de pe Beverly Crest Drive din Beverly Hills. „Bineînţeles, era un uriaş. Mi-a oferit o bere, dar nu s-a întâmplat nimic. Eram prea speriat. El mi-a spus: <<Hai să fim împreună>>. Şi am făcut-o.

A doua zi am mers la job şi după am ajuns la el. Ne-am petrecut noaptea împreună şi am plecat a doua zi dimineaţă”, „Am plecat cu maşina, dar fără a porni motorul, astfel încât vecinii să nu audă. Credeam că suntem isteţi”, spune Garlington.

Cei doi mergeau împreună la premiere, dar fiecare dintre ei era însoţit de o femeie. „Odată ne-am întâlnit cu Paul Newman şi soţia sa ,Joanne Woodward, la un eveniment. S-a uitat la mine şi a zâmbit. Am citit pe faţa lui că ştia că Rock şi cu mine eram împreună. Am râs de asta” .

Hudson nu a fost nevoit să-i ceară să păstreze secretul relaţiei lor. „A presupus că aşa voi face. Nu era paranoic”.

Însă după ce o fană a intrat în casa lui Hudson şi a dormit în patul său, când cei doi se aflau într-o călătorie, actorul a devenit un pic mai prudent. „Într-un sertar erau imagini cu mine fără cămaşă. Nu le-a găsit, dar asta l-a trezit. Şi-a dat seama că era vulnerabil. După aceea a făcut o fortăreaţă’ în casă”.

Despărţirea a venit pe neaştepate. „Ne-am separat pentru că îmi doream lângă mine un bărbat puternic, care să îmi fie ca un tată. El nu era suficient de puternic. Era un uriaş blând”, spune jumătatea actorului.

 

Lee Garlington a fost marea iubire a actorului. Despre el, Hudson a vorbit în biografia sa, chiar dacă în timpul vieţii refuzase să mediatizeze relaţia, pentru că asta ar fi pus capăt carierei pe care o avea.

„Am început să plâng”, îşi aminteşte Lee. „Rock a spus că mama lui şi cu mine suntem singurii oameni pe care i-a iubit. Habar nu aveam că am însemnat atât de mult pentru el”.

Relaţia dintre ei a durat trei ani, din 1962 până în 1965, dar de fiecare dată când ieşeau la întâlnire erau însoţiţi de femei. Soţia lui Hudson, Phyllis Gates, nu a confirmat niciodată zvonurile despre sexualitatea actorului, asta până când, în 1985, a dezvăluit că a murit de SIDA. Dar, pe lângă Garlington şi ceilalţi iubiţi ai săi, singura persoană care a ştiut adevărul despre homosexualitatea lui Hudson a fost Phyllis. Cei doi au fost căsătoriţi din 1955 până în 1958.

 

Modifică Setările