News

Rodica Popescu Bitănescu a împlinit 82 de ani. Nu s-a ferit să recunoască că a fost prima actriţă din România care a făcut topless pe scenă

Rodica Popescu Bitănescu a împlinit 82 de ani. Nu s-a ferit să recunoască că a fost prima actriţă din România care a făcut topless pe scenă camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

Rodica Popescu Bitănescu a împlinit frumoasa vârstă de 82 de ani. Celebra actriţă are o poveste de viaţă impresionantă, la fel şi o poveste de iubire care i-ar putea inspira pe mulţi. De-a lungul anilor, aceasta nu s-a ferit să facă declaraţii şi mai picante despre viaţa sa profesională, a fost prima actriţă din România care a făcut topless pe scenă. 

Au trecut peste 50 de ani de când este actriţă la Teatrul Naţional din Bucureşti şi aproximativ 20 de ani de când este şi dramaturg şi regizor. Cu un zâmbet molipsitor, o energie debordantă, Rodica Popescu Bitănescu a reuşit să se impună de-a lungul carierei sale drept una dintre cele talentate, căutate, dar şi îndrăgite actriţe din România.

Iată că ziua de 5 august e una specială. Actriţa a împlinit 82 de ani. Duce dorul scenei, a teatrului, dorul colegilor pe care obişnuia să îi vadă săptămânal atunci când repeta sau juca într-o piesă de teatru, căci, chiar şi la această vârstă onorabilă nu poate sta departe de marea sa iubire: actoria. De-a lungul anilor, actriţa a oferit multe detalii despre viaţa sa profesională din spatele cortinei, despre cum decurge totul între actori, între oamenii care pun în scenă decorul şi aşa mai departe. Aceasta a surprins însă când a făcut declaraţii neaşteptate: a fost prima actriţă care a făcut topless pe scenă.

S-a întâmplat chiar pe vremea regimului comunist, pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Se ştie că astfel de scene erau interzise pe atunci, dar iată că au fost câteva scăpări. Actriţa Rodica Popescu Bitănescu a povestit în detaliu cum bărbaţii se înghesuiau la piesa de teatru în care ea apărea fără prea multe haine. 

„Nu ştiu cum mi-a intrat în cap că aş fi o mare actriţă, că aş fi un talent răvăşitor, şi m-am apucat de teatru. Şi am lăsat deoparte arhitecura, ingineria şi m-am apucat de teatru. Jucam în spectacolul „Inocentul”, scris de Cristian Munteanu, care era regizor şi la radio, şi la un moment dat, personajul feminin, adică eu, aveam o scenă în care trebuia cu iubitul meu să mă dezbrac.

Eu eram în blugi şi aveam un maiou negru cu breteluţe. Şi la un moment dat, era lumina semidifuză, că pe timpul ală nu prea era voie, şi îmi scoteam cu totul ăsta şi rămâneam în sânii goi, aşa era scena. Vrea să vă spun că a fost o vânzoleală şi o chestie în tot Bucureştiul când jucam spectacolul „Inocentul”, toată lumea, toţi actorii bărbaţi ziceau: „Băi, se dezbracă Bităneasca!” şi toată lumea numai la scena aia era”, a dezvăluit Rodica Popescu Bitănescu, într-un interviu pentru Libertatea.

Rodica Popescu Bitănescu este căsătorită de 45 de ani cu Mircea Bitănescu

Rodica Popescu Bitănescu are o carieră de succes în teatru, dar şi o carieră de soţie model. Şi-a întâlnit sufletul pereche întâmplător, s-a îndrăgostit la prima vedere şi au împreună peste 45 de ani de mariaj. Venită să dea examen pentru obţinerea permisului auto, Rodica Popescu Bitănescu a picat la comisia din care făcea parte Mircea Bitănescu, de profesie jurist. 

"Eu am dat examen de conducere cu el şi nu ştiu cum de am picat la comisia lui, dacă nu cumva m-a ales el pe mine. I-a plăcut o fotografie, deşi eu nu sunt deloc fotogenică, şi am picat la el, la Bitănescu Mircea. Când am văzut că apare un bărbat blond cu ochii albaştri, îmbrăcat ofiţer, cu un mers aşa, americănesc, un tip calm, am căzut în cap imediat. A fost pentru mine o lovitură de trăsnet, adica m-am îndrăgostit de el când l-am văzut, o frumuseţe de om".

Este una dintre cele mai mari valori ale României, dar nu are urmaşi. De ce nu are copii Rodica Popescu Bitănescu?

Este de notorietate faptul că actriţa este căsătorită cu Mircea Bitănescu de mai bine de 45 de ani, dar nu au urmaşi. Motivul din spatele deciziei cuplului de a nu avea copii este încă necunoscut publicului larg. Actriţa a abordat acest subiect la un moment dat, într-un interviu televizat. 

Întrebată fiind de ce nu are copii, marea actriţă în vârstă de 82 de ani a dat un răspuns evaziv, mulţumindu-se să spună că există, într-adevăr, un motiv, dar că acesta este păstrat în intimitate deocamdată. ”Ştii ce suporţi şi atunci când ai copii, şi atunci când nu ai. Deci, fiecare trebuie să se gândească bine la ce face. Eu m-am gândit şi nu discut despre asta. Am şi eu nişte motive. Sunt ale mele. Le ştiu eu. Le ştie Dumnezeu. Poate într-o carte am să le scriu", a spus actriţa pentru antena3.ro.

Cu toate acestea, anterior, Rodica Popescu Bitănescu a fost mai deschisă vizavi de acest subiect şi a ţinut să precizeze că nu este vorba că nu şi-a dorit copii. ”Nu este adevărat că nu mi-am dorit copii. Acel adevăr îl ştiu numai eu şi Dumnezeu. Nu am să vorbesc niciodată despre acest lucru. Este un lucru prea personal. Nu se pune problema că nu am vrut, pentru că eu ador copii. O să spun numai dacă o să scriu o carte. Acesa este un subiect de roman. Nu am să dezvălui de ce nu am copii, acesta este secretul meu”, declara Rodica Popescu Bitănescu în 2014.

Foto: Click, Facebook, arhivă

Modifică Setările