Fashion

România, reprezentată la cele mai importante categorii la Berlinala 2018. Primele apariţii pe covorul roşu

România, reprezentată la cele mai importante categorii la Berlinala 2018. Primele apariţii pe covorul roşu

Joi s-a dat startul celei de-a 68-a ediţie a Festivalului de film de la Berlin, unul dintre cele mai aşteptate evenimentele de premiere ale anului. România este reprezentată la aproape toate categoriile de la Berlinală, ba mai mult, Regizorul Călin Peter Netzer, care a câştigat Ursul de Aur în 2013 cu filmul "Poziţia Copilului", va fi membru al juriului anul acesta şi va desemna câştigătorul premiului pentru cel mai bun film de debut – GWFF Best First Feature Award. Adina Pintilie, regizor “Nu mă atinge-mă”. Joi seara a fost deschisă competiţia oficială Berlinala 2018, una dintre cele mai aşteptate de cineaştii români. Anul acesta, România are din nou un film în competiţia oficială, “Nu mă atinge-mă”, în regia Adinei Pintilie, va concura pentru marele premiu, filmul fiind cu atât mai interesant pentru că este pelicula de debut a regizoarei.

19 filme concurează pentru Ursul de Aur şi Urşii de Argint, iar ţara noastră este prezenţă la aproape toate categoriile. Filmul „Lemonade/ Luna de miere”, în regia Ioanei Uricaru, a fost selectat în secţiunea Panorama. Documentarul regizorului Corneliu Porumboiu „Fotbal infinit/ Infinite Football” a fost selectat între cele 44 de filme din secţiunea necompetiţională Forum.

Helen Mirren

Festivalul de Film de la Berlin are loc anul acesta în perioada 15 – 25 februarie. Evenimentul  a debutat cu premiera filmului 'Isle of Dogs' şi, dacă reprezentanţii din România nu au participat la ceremonia de deschidere a Berlinalei, actriţe cunoscute la Hollywood şi-au făcut apariţia pe covorul roşu. Helen Mirren, Elle Fanning, Patricia Clarkson, Tilda Swinton şi modelul Toni Garrn au făcut senzaţie în ţinute de seară. Helen Mirren a arătat fermecător într-o rochie de seară cu tulle, până la glezne, un model cu aplicaţii strălucitoare şi decolteu adânc.