OK! TV Online

Romaniţa Iovan, apariţie surpriză în show-ul omagial „Un secol de Pierre Cardin“

Romaniţa Iovan, apariţie surpriză în show-ul omagial „Un secol de Pierre Cardin“ camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

Creatoarea de modă a urcat pe podium într-o ediţie specială a Soirées de la Mode by Alin Gălăţescu, în cadrul căreia au fost prezentate câteva colecţii capsulă realizate de designerii români în cinstea renumitului couturier francez.

Seria de evenimente fashion „Soirées de la Mode“ by Alin Gălăţescu continuă tradiţia rememorării marilor creatori din lumea modei chiar şi în pandemie, aducând pe catwalk un show spectaculos, realizat în grup restrâns, cu respectarea normelor impuse.

Această a 25-a ediţie aniversară i-a fost dedicată marelui Pierre Cardin, una dintre cele mai interesante figuri ale modei. Vorbim despre singurul creator de modă care a câştigat 3 Degetare de Aur (cea mai importantă distincţie din lumea modei), dar şi despre unul dintre cei mai longevivi designeri, acesta petrecându-şi 70 de ani la pupitrul de creaţie, iar vârsta de 96 de ani prinzându-l tot în atelier, lucrând cu echipa sa la o nouă colecţie. Puţini ştiu că tot el a inventat retail-ul şi politica de licenţe şi că a fost primul mare futurist într-o epocă de aur a genezei modei internaţionale.

„Am avut şansa să-l cunosc personal la marele lui show de la Palatul Bulles, de lângă Nisa“, ne mărturiseşte Alin Gălăţescu. „Ştia România, iubea România, avusese aici chiar două fabrici şi era foarte apropiat de noi. Dar, dincolo de orice, era un monument de creativitate, un vizionar, un experimentalist, un creator în sensul profund al termenului“, mai spune acesta la finalul acestui show atipic, al doilea prezentat în pandemie.

Designerii care şi-au dat concursul în această ediţie aniversară, organizată la Athenée Palace Hilton, cu sprijinul echipei de make-up a Mirelei Vescan şi a celei de hairstyling a lui Laurent Tourette, au fost: Aleha Toncea, Alexandra Calafeteanu, Claudia Rawlings (Londra), Iris Şerban, Iza Van Dee, Lia Aram by Anemona Stanchi, Maria Amelian, Mitiliane Couture by Andreea Simona, Raluca Soare şi Studio Cabal by Diana Dianu.

Lor li s-a alăturat Romaniţa Iovan, o veterană a podiumurilor de modă, dar şi designer consacrat, care iată, ne-a făcut surpriza s-o revedem prezentând patru creaţii inspirate din estetica lui Pierre Cardin.

O altă prezenţă inedită a fost cea a lui Codruţ Kegheş alias Botezatu de la Cârcotaşi, care a fost singurul spectator al acestui show de modă.

În cadrul evenimentului, Alin Gălăţescu a înmânat şi Premiul AVANPREMIERE/Elysee, pentru "Cea mai apropiată de Temă Colecţie", designerului Alexandra Calafeteanu.

FOTO: Mircea Netea, Ştefan Ovidiu

Comentarii

Modifică Setările