News

Romaniţa Iovan, confesiuni emoţionante. Cum a depăşit cumplitul moment al morţii fulgerătoare a soţului său, pilotul Adrian Iovan

Romaniţa Iovan, confesiuni emoţionante. Cum a depăşit cumplitul moment al morţii fulgerătoare a soţului său, pilotul Adrian Iovan camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Romaniţa Iovan a reuşit să treacă prin cumpenele vieţii cu capul sus. A fost mereu o femeie puternică, chiar dacă greu încercată.

Creatoarea de modă a acceptat să vorbească deschis despre durere, vindecare şi despre mândria de a fi mama unui băiat spectaculos. Căci Albert, acum în vârstă de 15 ani, îi calcă pe urme regretatului său tată: el este pilot de raliu şi a concurat deja la un campionat naţional de juniori. Pasionat de matematică şi, în general, de ştiinţele exacte, în timpul liber, face magie la volan.

Sunt şapte ani de la tragedia din Apuseni, când soţul său pilota o cursă umanitară. Pe 20 ianuarie 2014 comandantul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu au aterizat forţat în Munţii Apuseni cu un avion YR-BNP care transporta cinci cadre medicale de la Bucureşti la Oradea. În acest accident au murit comandantul şi studenta la medicină Aurelia Ion, iar copilotul şi cei patru medici au fost răniţi.

Romaniţa Iovan a vorbit în emisiunea „La Măruţă” despre clipele de groază trăite atunci, dar şi cum s-a redresat, având în vedere că rămăsese atunci singură, cu un copil de 7 ani. Sfâşietor este că, potrivit creatoarei de modă, în primă fază ei au primit asigurări că Adrian era bine. Au aflat a doua zi că el de fapt murise.

„A fost foarte complicat pentru mine. Am fost, cumva, indusă în eroare. Cu o seară înainte, ni s-a transmis că totul e ok, că au fost găsiţi, că toată lumea este în viaţă, că nimeni nu a avut nimic. Albert s-a culcat cu gândul că tatăl lui e ok, că e bine. I-am explicat cât am putut, pe înţelegerea lui, având în vedere că avea 7 ani. Am fost cea mai puternică femeie din lume, aşa m-am considerat. Mi-am găsit o forţă pe care nu credeam că o am. Când i-am spus că a murit ca un erou, că are un tată erou, am observat că Albert avea în el o forţă mai mare decât a mea. La câteva săptămâni sau luni, nu mai ştiu, oricum, Albert avea tot 7 ani, a venit un telefon de la unul dintre medicii care erau în avion. Din păcate, chiar dacă îi era prieten, n-a putut să facă mai nimic. Colegiul Medicilor voia să-i ofere lui Albert o diplomă pentru tatăl lui. (…) Albert, la 7 ani, a zis: „Mama, nu-mi trebuie nicio diplomă.” El nu avea lacrimi în ochi. A spus că nu înţelege cum „dintr-un avion plin de medici, nu a fost niciunul în stare să-l ajute pe tata.” Punct. 7 ani. Esenţa, tristeţea şi haosul, în mintea unui copil de 7 ani. Lucrurile sunt dureroase când ştii că Adrian a murit cu zile, a murit că a îngheţat, hipotermie, asta scrie pe certificatul de deces.”, a mărturisit Romaniţa Iovan în emisiunea lui Cătălin Măruţă.

Foto: Facebook

Comentarii

Modifică Setările