News

Romaniţa Iovan, din nou în Apuseni, în locul unde a murit fostul ei soţ FOTO

Romaniţa Iovan, din nou în Apuseni, în locul unde a murit fostul ei soţ FOTO camera-retro icon Vezi galeria 15 poze

Nu e an, din 2014 încoace, în care fostul manechin să nu se reîntoarcă la locul tragediei aviatice în care şi-a găsit sfârşitul regretatul pilot Adrian Iovan.

Şi în 2019, Romaniţa Iovan şi fiul său, Albert, s-au întors în pădurea de pe Vârful Petreasa, judeţul Alba, unde a avut loc tragicul accident aviatic în care şi-au găsit sfârşitul pilotul Adrian Iovan şi studenta la medicină Aurelia Ion. De cinci ani, mamă şi fiu fac acest drum ritualic pentru a le cinsti memoria şi a le face o slujbă creştinească. Cinci ani în care Romaniţa s-a luptat ca lumea să nu uite că "Cine crede în zbor este stăpân peste zare!" - mesajul care apare atât pe tricoul ei, cât şi al celor care au participat, în weekend, la slujba de comemorare.

Simţim energia lui Adrian. Simţim chiar că el şi-a dat ultima suflate şi ultimul gând de viaţă gândindu-se la oameni, gândindu-se la cei pe care i-a salvat. Dacă Adrian nu făcea ce a făcut în ultimele secunde, avionul nu ateriza forţat şi cădea pur şi simplu. În momentul ăla nu mai era nimeni în viaţă. El i-a salvat pe ceilalţi, din păcate cu preţul vieţii lui. Este fantastic dacă te gândeşti că ei au plecat într-un zbor umanitar. Ei se duceau la Oradea să preleveze organe pentru a salva vieţi. Şi ei, de fapt, au fost în situaţia în care ei înşişi trebuiau să fie salvaţi. Adrian îl însoţeşte în primul rând pe Albert. Şi de atunci, şi pururea în vecii vecilor cât va trăi Albert, va fi, după părerea, mea, alături de fiul lui. Deci este clar că Albert are un tată, un tată erou. Există sufletul lui Adrian care îl păzeşte non-stop şi cred că este foarte important pentru Albert să venim aici cât de des putem”, a declarat creatoarea de modă la parastasul de pe munte.
 
Oamenii locului nu pot uita una dintre cele mai mari tragedii aviatice din ţara noastră. Pe 20 ianuarie 2014, Adrian Iovan pilota avionul cu cei patru medici care mergeau la Oradea, pentru a preleva ficatul unei persoane pentru un transplant. Cei patru au scăpat cu câteva răni uşoare, dar pilotul şi studenta care îi însoţea pe medici n-au mai ajuns niciodată acasă.