News

Romaniţa Iovan s-a reîntors în Apuseni pentru comemorarea fostului soţ FOTO&VIDEO

Romaniţa Iovan s-a reîntors în Apuseni pentru comemorarea fostului soţ FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 63 poze

La patru ani de la cumplitul accident aviatic în care şi-a pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan, creatoarea de modă şi fiul său au mers la locul accidentului pentru parastas.

Adrian Iovan şi-a pierdut viaţa pe 20 ianuarie 2014, într-un accident aviatic, în Munţii Apuseni, în timp ce opera o cursă umanitară cu cinci cadre medicale care urmau să preleveze organe pentru transplant de la Oradea. Avionul s-a prăbuşit lângă satul Petreasa din comuna Horea, situat la limita dintre judeţele Cluj şi Alba. În aceeaşi tragedie şi-a găsit sfârşitul şi studenta la medicină Aurelia Ion.

Regretatul pilot nu a fost uitat de familie şi de apropiaţi. Ca în fiecare an, fosta lui soţia şi mama copilului său, Romaniţa Iovan, a organizat o deplasare în Apuseni, la troiţa făcută în apropierea locului unde s-a prăbuşit avionul, şi parastasul de 4 ani, care se oficiază al biserica din Horea. În această incursiune emoţionantă i-au fost alături atât fiul său, Albert, cât şi actualul soţ, avocat Iulian Gogan.

"Venim aici pentru Albert, să ştie că tatăl lui este un erou. Este o altă lume aici, acolo unde trăim noi. Am venit aici de 6 ori până acum, de la 40 de zile, simţim energia lui Adrian, că el chiar şi-a dat ultima suflare aici gândindu-se la oameni, la cei pe care i-a salvat", a declarat Romaniţa Iovan pentru un post de televiziune, la scurt timp dupa parastasul de 4 ani al lui Iovan.

"Dacă Adrian nu făcea ce a făcut în ultimele secunde... nu mai era nimeni în viaţă. El i-a salvat pe ceilalţi, din păcate cu jertfa vieţii lui", a spus ea cu referire la faptul că, în urma anchetei, Adrian Iovan a fost declarat vinovat de producerea accidentului.

"Sigur că ne gândim şi la Aura, este normal, era tânară, nu trebuia să moară nimeni, este fantastic dacă te gândeşti că ei au plecat într-un zbor umanitar".

Până anul acesta, la parastas au participat şi "eroii din Apuseni", acei localnici care au găsit primii avionul prăbuşit, cei care i-au şi salvat pe pasagerii din avion.

Modifică Setările