22 de ani de la moartea Prinţesei Diana. Cum şi-o aminteşte Harry pe "cea mai bună mamă din lume“?

31 august, 2019
5 diana princess of wales with prince harry jpg jpeg

Pe 31 august 1997, pleca din această lume una dintre cele mai iubite prinţese moderne. La doar 36 de ani, Lady Diana murea în urma unui groaznic şi mult discutat accident de maşină care a avut loc într-un tunel din Paris.

S-au împlinit 22 de ani de la trecerea în nefiinţă a mamei Prinţilor William şi Harry, dar nimeni n-a uitat-o pe cea care a fost cunoscută cu apelativul de "Prinţesa Inimilor". Astăzi, Diana i-ar fi văzut aşezaţi la casa lor pe ambii ei băieţi şi ar fi devenit a patra oară bunică în mai anul acesta, când s-a născut micuţul Archie. 

Acest nepot ar fi fost cu atât mai special, cu cât i l-a dăruit fiul ei cel mic, cunoscut ca fiind “băiatul mamei“. Căci da, în copilărie, Harry a fost extrem de ataşat de mama sa. 

3 printesa diana profimedia 0230963748 jpg jpeg

Harry şi Diana, o legătură specială

„Este un băieţel încântător“, decreta fosta soţie a Prinţului Charles despre al doilea ei născut, alintat „micuţul meu Spencer“, datorită culorii roşcate a părului acestuia, moştenire din partea ei de familie. Charles, în schimb, care-şi dorea de data aceasta o fetiţă, n-a fost prea încântat de aspectul acesta. „Şi mai are şi părul roşcat?“, a fost prima lui reacţie când şi-a cunoscut al doilea fiu. Dar nu doar look-ul ei blond-roşcat l-a moştenit Harry de la Diana, ci şi carisma, bunătatea, compasiunea, felul poznaş de a fi şi... rezultatele modeste la învăţătură, căci nici Diana, nici Harry nu au fost extrem de înzestraţi din punct de vedere academic. „Harry intră mereu în bucluc“, le spunea Diana apropiaţilor, pe jumătate plângându-se, pe jumătate fiind mândră de copilul ei ce promitea încă de-atunci să se transforme într-un rebel.

Cu toate acestea, lucrurile n-au stat dintotdeauna aşa. La început, William era băieţelul gălăgios care obişnuia să distrugă tot ce-i cădea în mână, în timp ce Harry era mult mai liniştit, dar dornic să-l copieze pe fratele lui mai mare în tot ceea ce făcea acesta. Pe lângă legătura emoţională extraordinară, Diana voia ca fiii ei să nu copilărească ca-ntr-o colivie de aur, ci să-nţeleagă cum este lumea reală, să cunoască faptul că sunt oameni cu lipsuri, persoane care suferă şi care nu aceleaşi privilegii ca ei. Şi, cel mai important, prinţesa care a decedat în anul 1997 a vrut ca Harry şi William să dea dovadă de compasiune.

5 printesa diana jpg jpeg

Harry recunoaşte că a fost băiatul mamei şi-şi aminteşte, astăzi, cum îi simţea prezenţa caldă: „Tu, ca fiu, simţeai iubirea ei chiar şi-atunci când ea se afla în altă cameră“. Dar nu era vorba doar despre iubire, ci şi de un fel raţional de a-şi creşte copiii. Cumva, nu doar Meghan a crescut cunoscând şi cealaltă parte a vieţii, cea grea şi urâtă, ci şi acest prinţ de sânge, graţie mamei lui. Prinţesa Diana a făcut tot ce a ţinut de ea pentru ca cei doi fii ai săi să ducă o viaţă cât mai normală posibil. „Chiar dacă asta însemna să ne scoată, din când în când, la un burger sau să ne strecoare în sala de cinema sau să facem un road trip pe drumuri de ţară, în BMW-ul ei vechi, decapotabil, în timp ce o ascultăm pe Enya“, povesteşte Harry despre momentele speciale petrecute împreună cu mama lui.

4 gettyimages 51831326 jpg jpeg

La fel ca Meghan, şi Harry a cunoscut ce înseamnă să te împarţi între părinţi divorţaţi, după ce Diana şi Charles s-au separat, în anul 1992. Chiar dacă cei doi au decis să împartă custodia lui William şi a lui Harry, iar Diana a continuat să locuiască la Palatul Kensington, Harry avea să mărturisească, mai târziu, că el şi fratele lui s-au simţit ca şi cum ar ricoşa de la un părinte la celălalt. „Ni se părea că n-o vedem îndeajuns pe mama noastră. Şi nu-l vedeam îndeajuns nici pe tatăl nostru.“

5 diana william si harry hepta 1103112 jpg jpeg

Însă lumea semi perfectă acestui prinţ avea să sufere o traumă teribilă cu doar câteva zile înainte de aniversarea vârstei de 13 ani, atunci când a aflat că iubita lui mamă a murit într-un groaznic accident de maşină. „A-ţi pierde mama la o vârstă atât de fragedă îţi poate transforma viaţa cu totul. Îmi lipseşte acea mamă care să-mi dea o mult dorită îmbrăţişare şi compasiunea de care are nevoie toată lumea. A fost mama noastră, continuă să fie mama noastră şi, ca fiu, pot spune că a fost cea mai bună mamă din lume“, conchide Harry.Recente pe Ok! Magazine

Regina Margrethe a II a a Danemarcei   Keld Navntoft, Kongehuset (1) jpg
charles3profimedia jpg
Regina alb negru PNG
print harry profimedia jpg
Prințul și Prințesa de Wales, vizită Țara Galilor, Profimedia jpg
Meghan și Harry (5) jpg
george 112 profimedia jpg
harry profimedia jpg
camilla profimedia jpg
Regina Rania a Iordaniei în vizite oficiale  Profimedia (3) jpg
meghan markle8 profimedia jpg
Regele Charles, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton
ferg20 jpg
ope3 jpg
Regina Rania și Prințesa Iman jpg
Elisabeta și Philip2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg