22 de lucruri mai puțin știute despre Regele Charles! E și membru al unei societăți de magicieni

2 mai, 2023

E în centrul atenției! O mulțime de detalii interesante au ieșit la iveală despre Regele Charles, care va fi încoronat pe 6 mai, la Westminster Abbey.

Regele Charles, Profimedia jpg

Odată cu evenimentul istoric din data de 6 mai, Regele Charles a intrat în atenția tuturor. Astfel, royal.uk a publicat o serie de detalii interesante despre viața monarhului. Iată câteva dintre acestea!

Charles Philip Arthur George s-a născut la Palatul Buckingham pe 14 noiembrie 1948, la ora 21.14. Regele Charles a fost botezat pe 15 decembrie 1948 la Palatul Buckingham.

Fostul Prinț Charles a devenit moștenitor, următorul în linia de succesiune la tron, la vârsta de trei ani, în 1952, și a ajuns să devină cel mai longeviv Prinț de Wales. Majestatea Sa a fost primul moștenitor care și-a văzut mama încoronată ca suverană.

Regele are trei frați, doi fii, doi copii vitregi, cinci nepoți și cinci nepoți vitregi.

Prima fotografie oficială a Regelui a fost realizată de Cecil Beaton în decembrie 1948.

Prima vizită a Majestății Sale în străinătate a fost în Malta, când avea cinci ani. Din 1969, a vizitat 48 de țări din Commonwealth, multe dintre ele în mai multe rânduri.

Regele a fost primul moștenitor al tronului care a obținut o diplomă universitară. Regele a studiat arheologie și antropologie în primul an la Universitatea din Cambridge, trecând apoi la istorie pentru restul studiilor. Majestatea Sa a petrecut, de asemenea, un semestru la Colegiul Universitar din Țara Galilor din Aberystwyth (din aprilie până în iunie 1969), învățând limba galeză.. În timpul școlii, Regele Charles a cântat la pian, trompetă și violoncel. 

Regele a comandat HMS Bronington în 1976, în timp ce servea în Marina Regală.

Majestatea Sa a înființat organizația caritabilă The Prince's Trust cu ajutorul indemnizației sale de plecare din Marina Militară, în valoare de puțin peste 7.000 de lire sterline, în 1976. În prezent, organizația caritabilă a sprijinit peste un milion de tineri.

Regele Charles a fost primul membru al Familiei Regale care a absolvit cu succes cursul de pregătire al Regimentului de Parașutiști, înainte de a fi numit colonel-șef al regimentului în 1977.

În Insula Vanuatu din Pacific, Majestatea Sa a primit titlul de Mal Menaringmanu (Mare Șef) în 2018.

Regele a primit, de asemenea, numele unei broaște: Hyloscirtus Princecherlesi sau Prințul Charles Magnificul broască de copac.

În calitate de Prinț de Wales, Majestatea Sa a devenit președintele sau patronul a peste 800 de organizații de caritate.

Un campion al problemelor de mediu timp de peste 50 de ani, Regele a vorbit pentru prima dată în public despre preocupările sale privind poluarea și materialele plastice și impactul acestora asupra lumii naturale în 1970.

Când a avut prima sarcină regală oficială Regele Charles

La vârsta de 16 ani, Regele și-a asumat prima sarcină regală oficială în iunie 1965, participând la o petrecere studențească în grădină la Palatul Holyroodhouse.

Regele Charles este un autor. A scris "Bătrânul din Lochnagar", bazat pe poveștile pe care le-a spus fraților săi mai mici în copilărie. 

Regele este un pictor pasionat, iar o acuarelă a fost expusă în cadrul expoziției de vară a Academiei Regale din 1987, după ce a fost trimisă în mod anonim.

În 1975, Majestatea Sa a devenit membru al Magic Circle, o societate de magicieni fondată la Londra în 1905, după ce a trecut audiția cu un truc de magie.

În 1980, Regele Charles a participat la cursa de obstacole de la Ludlow și a terminat pe locul al doilea. Majestatea Sa a fost un pasionat de echitație de-a lungul vieții sale și a jucat polo până în 2005.

Majestatea Sa a prezentat prognoza meteo la BBC. Acest lucru a avut loc în timpul unei vizite la studiourile BBC Scoția în 2012.

Regele a cumpărat un Aston Martin DB6 Mark 2 Volante în noiembrie 1970, care a fost transformat între timp pentru a funcționa cu bioetanol E85, obținut din subproduse ale industriilor vinului și brânzei. Prințul și Prințesa de Wales au părăsit Palatul Buckingham în Aston Martinul Majestății Sale după nunta lor din aprilie 2011.

Regele Charles organizează adesea ceremonii de plantare de copaci în timpul angajamentelor. 

Foto: Getty Images, Profimedia, Facebook The Royal Family



Recente pe Ok! Magazine

Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg