6 lucruri fascinante despre viața Prințesei Diana după divorț

Citeste tot despre:

, ,

După 11 ani de mariaj, Prințesa Diana și Prințul Charles ajungeau la despărțire, lăsându-i, astfel, cale liberă Camillei, actuala Ducesă de Cornwall. Totuși, divorțul propriu-zis a avut loc în august 1996, după o lungă serie de dezvăluiri șocante, scandaluri mediatice, etc.

V-ați întrebat vreodată ce s-a întâmplat, de fapt, cu Lady Di imediat după despărțire? Ei bine, dacă răspunsul e unul afirmativ, iată câteva lucruri interesante despre acea perioadă din viața ei!

Și-a pierdut titlul nobiliar de Alteța Sa Regală

În ciuda faptului că Regina Elisabeta și-a dorit ca fosta ei noră să-și păstreze titlul nobiliar, Prințul Charles s-a opus cu vehemență acestei idei. El a cerut ca fosta lui soție să primească numele de ”Diana, Prințesă de Walles” și nimic altceva. Totuși, fiul său cel mare, Prințul William i-a promis mamei sale, la doar 14 ani, că atunci când va ajunge rege îi va da titlul nobiliar înapoi.

… dar și-a păstrat reședința

Dianei i s-a permis să-și păstreze apartamentul din Kensington Palace, cel care, ulterior, a devenit casa Prințului William și-a soției sale, Kate.

Era nevoită să ceară permisiunea Reginei pentru alte privilegii

Pentru a folosi avioanele coroanei britanice sau să stea în apartamentele din Palatele St. James, Diana trebuia să ceară permisiunea fostei sale soacre.

A fost nevoită să renunțe la anumite bijuterii

A rămas fără tiara

I s-a permis să păstreze anumite bijuterii dobândite în timpul căsnicie cu Charles, însă nu și tiara primită cadou de nuntă de la Regina Elisabeta, pe care apucase s-o poarte o singură dată. Tiara ” Cambridge Lover’s Knot” se află, în prezent, în posesia Ducesei de Cambridge.

A avut custodie comună a celor doi copii

Deși prinții William și Harry au declarat că nu și-au văzut foarte des mama după despărțirea de tatăl lor, Diana și Charles au avut custodie comună. Asta înseamnă că cei doi mergeau alternativ la cei doi părinți în timpul vacanțelor. Cumva, Charles și Diana n-au avut prea multe dificultăți în a se înțelege în privința celor doi copii ai lor.

Avea deja o altă relație amoroasă în timpul divorțului de Charles

Lady Diana Spencer și Dodi Al-Fayed in Portofino

În 1995, când era deja separată, dar nu divorțată, de Charles, Diana a început o relație cu chirurgul Hasnat Khan, pe care l-a și prezentat celor doi fii ai ei. După ce s-a despărțit de Hasnat, prin 1997, Lady Di a început o relație cu producătorul Dodi Fayed. Diana și Dodi aveau câteva luni de relație când au pierit, tragic, din cauza acelui accident rutier.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA