8 lucruri (surprinzătoare) pe care le are Regina Elisabeta a II-a în poşeta ei

15 martie, 2018
FotoJet (5) jpeg

Nu iese din Palat fără gentuţa ei, în care are, cu siguranţă, toate cele necesare pentru deplasările pe care le face. Dar care sunt obiectele indispensabile unei Regine?

Bani călcaţi

image

Cine s-ar fi gândit că Regina are bani la ea?! Ei bine, are! Nu sume considerabile – pentru că, nu-i aşa?!, o Regină n-are nevoie de bani sau de carduri ca să plătească pentru câte o ceaşcă de ceai sau un pachet de şerveţele – , ci doar câteva monede sau bancnote. Pentru ce anume?

image

În primul rând, pentru biserică. Ea donează de fiecare dată când merge la biserică. De obicei lasă în “cutia milei”  câte 5 sau 10 lire. Iar angajaţii ei se asigură că bancnotele sunt întotdeauna călcate înainte de-a intra în posesia Majestăţii Sale şi împăturite astfel încât chipul Reginei să fie în faţă.

Ruj şi oglindă

image

Nu de puţine ori am observat că Regina şi-a retuşat machiajul în public, gest rar întâlnit la regalităţi. De fapt, şi-a aplicat încă un strat discret de ruj. “Regina m-a asigurat că nu e nicio problemă dacă facem asta”, a declarat Laura Bush, soţia fostului preşedinte american. Brandul preferat de Elisabeta a II-a este Clarins, iar oglinda mică pe care o foloseşte pentru a-şi retuşa machiajul este un cadou de nuntă de la Prinţul Philip.

Un cârlig de poşetă

image

Poate vi se pare ciudat, dar este cât se poate de practic. Atunci când se aşază la o masă, ce face Regina cu gentuţa? O pune pe masă, pe jos, i-o încredinţează vreunui servitor? Nu! O agaţă sub masă, de un cârlig special făcut pentru aşa ceva. Gestul e făcut cu maximă discreţie şi nu multă lume îşi dă seama că Regina Marii Britanii are un cârlig în geantă.

Un aparat foto

image

Nu poartă cu ea în fiecare zi aparatul foto, însă îl ia destul de des în ieşirile sale oficiale sau mai puţin formale. Majestatea Sa este pasionată de fotografie şi deţine o colecţie întreagă de imagini cu lideri mondiali, pe care le-a făcut chiar ea şi pe care le păstrează amintire.

Un stilou

image

Dacă e nevoie să semneze o carte a condoleanţelor sau nişte documente, cineva din preajma ei trebuie să se asigure că are tot timpul pregătit un stilou. Însă, Regina preferă să îl aibă mereu la dispoziţie pe al ei, pe care îl ia cu ea în poşetă peste tot.

O batistă

image

O fi ea una dintre cele mai influente persoane de pe planetă, însă e şi Regina om! Care mai şi răceşte ocazional. Astfel, o batistuţă este întotdeauna la îndemână, pentru că nu se ştie când poate fi folosită.

Ochelari de vedere

image

Prima dată când a scos în public nişte ochelari din poşetă, pentru a citi un discurs, a fost în 1982, iar, de atunci, suveranul Marii Britanii nu mai iese din Palat fără acest accesoriu de preţ. Regina poartă ochelari Silhouette, cu lentile semitransparente şi rame din plastic.

Bomboane mentolate

image

E la mintea cocoşului că are nevoie de aşa ceva, având în vedere câţi oameni vin în contact direct cu Regina Marii Britanii zi de zi. Astfel, o bombonică mentolată consumată ocazional este, de fapt, un gest de politeţe şi respect pentru cei din jur.

image image

Pe lângă toate aceste obiecte necesare, Regina mai poate lua în poşetă biscuiţi pentru căţeii ei, fotografii de familie, pandantive norocoase, primite în dar de la copiii ei (sub formă de căţei sau cai în miniatură), rebusuri rupte din ziare şi chiar un briceag. Hmm!...

image


Recente pe Ok! Magazine

hary jpg
Outfituri Jubileu royals OKMagazine (5) jpg
heti jpg
Meghan Markle şi prinţul Harry
printul harry si chilotii lui jpg
geo9 jpg
7 mary a danemarcei jpg jpeg
meghan markle profimedia 0696703217 jpg
letizia GettyImages 1413996023 jpg
Charles și William Getty jpg
dian2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Beatrice de York (4) jpg
duci20 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline jpg
letizia profimedia 0712614026 jpg
harry m jpg
kate si william profimedia 0092879881 jpg