A încălcat protocolul! Emmanuel Macron și-a permis gesturi prea amicale cu Regele Charles

22 septembrie, 2023

Prea familiar? Președintele Franței s-a dat peste cap să fie o gazdă bună pentru cuplul regal britanic, dar a cam comis niște greșeli de etichetă.

Preşedintele Emmanuel Macron a încălcat protocolul, atingându-l pe Regele Charles. FOTO: Profimedia
Preşedintele Emmanuel Macron a încălcat protocolul, atingându-l pe Regele Charles. FOTO: Profimedia

Toată lumea a așteptat acest mare eveniment: un rege al Angliei în vizită de stat la Paris! Un lucru care, în urmă cu peste o sută de ani, n-ar fi fost posibil în condițiile de-acum, având în vedere că pe vremuri ambele state erau monarhii, iar rivalitatea dintre cele două „roze” era legendară.

Acum, însă, Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte, au avut ocazia să trăiască acest moment istoric din postura gazdelor, Macron nemaifiind așa sigur că va mai câștiga un alt mandat prezidențial.

Poate tocmai de-aceea s-a și dat peste cap ca totul să iasă bine, dar tot a comis niște greșeli, pe care fanii Familiei Regale le consideră a fi un faux-pas. Mai concret, într-un filmuleț care circulă pe internet, îl vedem pe Emmanuel Macron permițându-și gesturi prea familiare - care îi sunt benefice altfel în relațiile politice cu alți șefi de state -, el având și acest tic din a-și bate partenerul de conversație pe spate în timp ce discută.

Cu toate acestea, Palatul Buckingham a clarificat recent că nu este o încălcare a protocolului ca un invitat de onoare să pună mâna pe monarh.

Punând sub semnul întrebării acțiunile președintelui francez, un fan a scris: Nu te atingi niciodată de Rege..." Un altul a scris; „De ce Macron continuă să-l atingă pe Regele Charles?". Un alt fan a scris: „Idiotul de Macron, care își petrece timpul atingând pe toată lumea, nu a reușit să se oprească din a-l atinge pe Regele Angliei... Tipul ăsta își petrece viața făcându-ne de rușine".

Vorbind despre încălcarea protocolului, expertul regal Richard Fitzwilliams a declarat pentru Express.co.uk: „Când președintele Biden l-a vizitat pe regele Charles la Windsor în iulie, au fost multe comentarii când acesta și-a pus mâna pe spatele regelui. În mod evident, a fost menit să fie prietenos. Astăzi îl vedem pe președintele Macron întinzând un limbaj corporal extrem de cald Regelui Charles. În 2009, Michelle Obama, la Londra, în timpul primei vizite a președintelui Obama în Marea Britanie, și-a pus brațul în jurul umărului reginei Elisabeta. Este fascinant să vezi cum diferiți lideri ai lumii răspund unii altora. Macron are o personalitate energică, iar modul în care l-a salutat pe rege a fost o expresie a acesteia. A fost menit să arate căldură".

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la Seara Curajului Civic la Palatul Regal   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (14) jpeg
Prințul Louis și familia regala britanica la Trooping The Colour 17 iunie 2023 FOTO Profimedia (6) jpg
Meghan Markle, Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printesa Leonor  (1) jpg
Kate Middleton in serialul The Crown jpg
Contele Nikolai de Monpezat și familia, Profimedia jpg
Omid Scobie, Profimedia jpg
Meghan, Camilla și Kate la înmormântarea Reginei, 2022, GettyImages 1425178231 jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (3) jpg
Harry şi Meghan FOTO Profimedia
Regina Elisabeta si Regele Charles jpg
Printul William oportunist jpg
Regina Camilla și Meghan Markle în 2018, Getty (1) jpg
Prima Doamna a Vietnamului si Imparateasa Masako a Japoniei   profimedia 0824859826 jpg
Regina Maxima si Brigitte Macron la expozitia Iris van Herpen din Paris   profimedia 0825038263 jpg
Harry, Meghan, Sussex, Foto Profimedia jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Kate Middleton și Prințul William, apariție în Wales, pe 3 octombrie (5) jpg