A strălucit! Totul despre rochia albă, superbă, purtată de Regina Mary a Danemarcei la încoronare

14 ianuarie, 2024

Prințesa Mary a Danemarcei a devenit astăzi Regina Mary, după urcarea pe tron a soțului ei, Frederik, în urma abdicării Reginei Margrethe, mama lui!

Regina Mary a Danemarcei (3) jpg

Prințesa Mary a Danemarcei a intrat astăzi în istorie, devenind prima Regină a Danemarcei născută în Australia, în urma abdicării Reginei Margarethe-II. Aflată alături de soțul ei, Prințul moștenitor Frederik al Danemarcei, care și-a făcut prima apariție în calitate de rege la balconul Castelului Christiansborg după ce a urcat pe tronul danez, Prințesa Mary a Danemarcei a impresionat cu ținuta ei strălucitoare, albă.

Potrivit revistei Billed Bladet din Copenhaga, Prințesa Mary a Danemarcei, care de acum a devenit Regina Mary, a ales să poarte o rochie creată de Soeren Le Schmidt și cusută de Birgit Hallstein.

Rochia sublimă, lungă, are o cusătură impresionantă și un model unicat, care aduce aminte de rochia ei de mireasă, creată de Uffe Frank, cusută însă tot de Birgit Hallstein.

La ținuta superbă, Regina Mary a Danemarcei a avut părul brunet strâns într-un coc elegant, în stil balerină, lăsând la vedere cerceii strălucitori Danish Ruby Parure Earrings.

De ce a purtat alb Prințesa Mary a Danemarcei

Alegerea Prințesei Mary de a purta alb pentru încoronare nu este una neobișnuită, fiind un ecou al ținutelor albe simbolice ale Reginei Camilla a Marii Britanii și lui Kate Middleton la încoronarea Regelui Charles, eveniment care a avut loc anul trecut.

De asemenea, și Regina Letizia a Spaniei a ales să poarte alb pentru ziua succesiunii, în conformitate cu credința tradițională conform căreia albul are conotații de puritate și divinitate.

Aprofundând istoria încoronărilor regale, stilistul celebrităților și expertul în modă regală Miranda Holder a declarat anterior pentru publicația Hello Magazine: "Regina și domnișoarele sale de onoare purtau "rochii de curte" albe pentru a simboliza puritatea și divinitatea monarhului - care, la urma urmei, se credea că a fost ales de Dumnezeu - aceasta este psihologia clasică a culorilor."

Așadar, culoarea albă simbolizează puritatea și simplitatea. Acest lucru este semnificativ pentru Prințesa Mary, care a purtat această nuanță angelică, deoarece simbolizează un nou început, așadar un indiciu care ne duce cu gândul la începutul domniei sale ca Regină a Danemarcei. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (23) jpg
Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg