Absentă! Motivul pentru care Prințesa Anne a lipsit de la ceremonia de deschidere a JO de la Paris 2024

27 iulie, 2024

Prințesa Anne a Marii Britanii, sora Regelui Charles, a lipsit de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, care a avut loc ieri! Se afla însă în capitala Franței!

Printesa Anne Foto Profimedia jpg

Prințesa Anne nu a luat parte la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024, deși se află în prezent în capitala Franței. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a confirmat că Prințesa Anne, în vârstă de 73 de ani, a urmărit, în schimb, ceremonia de la Team GB House, alături de reprezentanți ai Asociației Olimpice Britanice.

Publicația britanică HELLO! Magazine transmite că absența ei face parte din revenirea treptată a Prințesei Anne la îndatoririle regale după problemele medicale suferite și că ea va avea un program complet de vizite în sprijinul sportivilor britanici în următoarele săptămâni de competiție.

Acest lucru se întâmplă la doar câteva săptămâni după ce prințesa a fost spitalizată cu comoție cerebrală și un traumatism cranian minor în urma unui incident în timp ce călărea la casa ei din Gloucestershire, Gatcombe Park, pe 23 iunie. Ea a petrecut cinci nopți la spitalul Southmead din Bristol.

La 12 iulie, Anne a avut primul său angajament public de la accident, când a prezentat premiile la un concurs ecvestru la Universitatea Hartpury și Colegiul Hartpury din Gloucestershire.

Prințesa Anne îi susține pe sportivii britanice la JO de la Paris 2024

Prințesa Anne a zburat la Paris la începutul acestei săptămâni pentru a participa la cea de-a 142-a sesiune a Comitetului Internațional Olimpic (CIO). Prințesa este membră din 1988 și este, de asemenea, președinte al Asociației Olimpice Britanice. Prințesa regală a fost primul membru al familiei regale britanice care a luat parte la Jocurile Olimpice, participând la o probă ecvestră de trei zile pe calul Reginei, Goodwill, la Jocurile de la Montreal din 1976. 

Totodată, ea a fost mult timp un susținător al Jocurilor Olimpice și al sportivilor britanici, oferind o medalie de argint fiicei sale, Zara Tindall, la proba de concurs pe echipe la Jocurile de la Londra 2012.

Miercuri, Anne s-a întâlnit cu sportivii din Marea Britanie care sunt prezența la JO de la Parisi, inclusiv cu canotoarea Helen Glover și cu scafandrul Tom Daley, care au fost aleși ca purtători de drapel pentru ceremonia de deschidere.

Prințesa a ținut un scurt discurs la eveniment, spunându-le aspiranților la medalii: „Sper că veți simți că acesta este mediul care vă încurajează să dați tot ce aveți mai bun, deși nu veți ști asta până când nu se va întâmpla, dar dacă este un record personal, puteți fi iminent mândri de ceea ce ați realizat până acum”.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Trooping The Colour 2017 jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg