Acasă la Charles: Cum arată Highgrove House, refugiul rural al Regelui?

28 octombrie, 2022

Casa în care Charles şi Camilla se iubeau pe ascuns a fost transformat într-un adevărat business, iar acum este parte a averii din Cornwall a Prinţului Moştenitor William.

casa lui Charles (5) jpg

În timpul căsniciei turbulente cu Diana, Charles, îndrăgostit iremediabil de Camilla Parker chiar mai înainte de-a o cunoaşte pe soţia sa, a făcut tot posibilul pentru a-şi regăsi liniştea în braţele iubitei sale. Pentru a-şi înlesni întâlnirile extraconjugale şi a fi departe de ochii presei, Charles a cumpărat Highgrove, o moşie aflată în provincie, în apropierea reşedinţei Camillei, conacul Bolehyde, unde amanta lui ducea un trai idilic şi se ocupa de grădină, animale şi se bucura de liniştea naturii. De altfel, dincolo de pasiunea copleşitoare, aceste lucruri îi şi uneau: dragostea pentru cai, câini, pictură şi viaţa rurală (grădinărit, horticultură, pescuit). Charles era de-a dreptul intrigat cum o femeie ca ea, departe de-a fi cochetă şi preţioasă, reuşise să-i intre la inimă cu felul ei tovărăşesc de-a fi, lipsită de pretenţii şi o vajnică contestatară a convenţiilor.

Despre noua achiziţie câmpenească aflase şi Lady Diana, dar mergea rar acolo, urând viaţa la ţară, dispreţuind pasiunea familiei regale pentru cai şi câini şi detestând ploaia. Camilla, însă, aproape că se mutase la Highgrove cu Tosca şi Freddy, câinii ei din rasa Jack Russell, şi cu iapa roşcată Molly, calul ei preferat de vânătoare, pe care îl ţinea în grajdul lui Charles.

„Ştiam că doarme cu femeia aceea în patul meu. Ştiam sigur că se culcă cu târfa aceea. N-aveam nici o şansă! Ştiam că o iubeşte pe ea, nu pe mine – aşa fusese dintotdeauna“, avea să spună Prinţesa Diana despre rivala ei, în faţa căreia nu putea lupta decât aliindu-se cu presa. „Femeia aceea ridicolă!“, obişnuia Camilla s-o catalogheze. „Rottweilerul!“, contraataca Diana.

Cuibuşor de nebunii de la Highgrove devenise şi locul de întâlnire al apropiaţilor lui Charles şi ai Camillei, care aprobau legătura lor şi credeau că mariajul prinţului cu Diana era un eşec total. După moartea Prinţesei Inimilor, prinţii William şi Harry cu greu au putut păşi în acest loc care o făcea pe mama lor să sufere atât de mult. Dar Charles a avut răbdare şi, cu mult tact, a reuşit să-i facă şi pe ei să iubească traiul simplu de la ţară, roadele pământului şi animalele.

Tot aici, în 2005, Charles şi Camilla au petrecut imediat după nunta lor din aprilie, fiindu-le în continuare un loc drag, pe care în timp l-au tot amenajat şi extins, până a devenit o fermă în toată puterea cuvântului. Doar Charles însuşi se declară un ecologist convins şi un bun cunoscător al plantelor!

Astăzi, grădinile Highgrove sunt vizitate de mii de turişti, iar produsele fermei, atât cele alimentare, cât şi cele artizanale, sunt vândute pe bani buni. Că Familia Regală britanică ştie să atragă fonduri din orice nu mai e demult o noutate, iar suvenirurile şi produsele bio comercializate sub emblema Casei Regale sunt la mare căutare.

casa lui Charles (8) jpg

Cum ferma de la Highgrove se mândreşte cu culturi de legume şi de ierburi aromate, livezi de meri şi peri, o vie, o stupină proprie, o cireadă impresionantă de vaci, o turmă de oi, câţiva porci, toate produsele rezultate sunt transformate în alimente bio folosite fie de bucătăria regală, fie frumos ambalate şi scoase la vânzare în magazinul propriu şi online.

Aşa se face că poţi cumpăra de la Highgrove vinuri, spumante, cidru, mai multe sortimente de bere, miere, gemuri şi produse cosmetice. Pe lângă acestea, sub aceeaşi emblemă garantată de cancelaria fostului Prinţ de Wales (actualul Rege Charles al III-lea) poţi achiziţiona prosoape, obiecte de bucătărie, dar şi de grădinărit, pături, seturi de pat, obiecte de decor, bijuterii, ceramică şi litografii - chiar după picturile semnate de Charles însuşi.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

kate si william
Regina Sofia vs amanta Regelui Juan Carlos, Corinna Larsen jpg
Prințesa Kate la Harvard, Getty (6) jpg
harry- meghan
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Jow Biden, Prințul William  sursa   Profimedia jpg
David Beckham, alaturi de Printul Willam si Printesa Kate la Earshot Prize la Boston   profimedia 0742014789 jpg
meghan- harry
kate-  william
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 1237723301 jpg
charles  -camilla
regina deschidere
Printul Philip si Charles   GettyImages 618581246 jpg
biden si sotia jpg
kate-william
meghan - harry
kate middleton william avion jpg
charles - meghan - camilla