Activă pe teren! Majestatea Sa Margareta își demonstrează agilitatea la cei 75 de ani ai săi

7 octombrie, 2024

Poate că o vedem mai mult la evenimente cu etichetă, însă Custodele Coroanei se dovedește a fi foarte în formă și în haine mai sport, atunci când are întâlniri cu sportivii.

Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg

Este un fapt constatat după ultima întâlnire a cuplului regal cu Federația Română de Oină și cu cele câteva echipe care mențin viu acest sport - considerat nu doar un sport național, încă de la 1364, din timpul domniei lui Vlaicu Vodă, ci și regal. Și asta întrucât, cu 120 de ani în urmă, în timpul domniei Regelui Carol I, la București a avut loc primul campionat național de oină, iar de atunci încoace, fiecare generație regală a sprijinit acest sport românesc.

Sâmbătă, îmbrăcată mai sport ca de-obicei, cu pantaloni kino, bluză în dungi și sacou, Majestatea Sa Margareta s-a aflat pe Stadionul Național „Arcul de Triumf” din București, la “Cupa Unirii la Oină”, eveniment organizat de Federația Română de Oină în colaborare cu Agenția Națională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Federația Sportivă Națională de Oină din Republica Moldova și Complexul Sportiv Național “Arcul de Triumf”. Și, întrucât anul acesta s-au împlinit 125 de ani de la disputarea primului campionat național de oină, federațiile de oină din România și Republica Moldova au organizat “Cupa Unirii”, în care au evoluat echipe de seniori, feminin și masculin, alături de echipele “Under 18”, feminin și masculin. 

Startul a fost dat, simbolic, prin aruncarea bastonului de către Majestatea Sa Margareta către sportivi, prin ștafeta primită de Principele Radu. Și trebuie să recunoaștem că aceasta își demonstrează agilitatea la cei 75 de ani ai săi, moștenind bunul tonus de la regretatul său tată, Regele Mihai.

Și cum Federația Română de Oină se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, tot Custodele Coroanei a acordat și premiile, Trofeul Regele Ferdinand și Trofeul Regina Maria.

Sport național, care se joacă în România încă din secolul al XIX-lea, mișcarea sportivă de oină a fost organizată pentru prima dată în timpul domniei Regelui Carol I. Ziua națională a oinei a fost instituită oficial pe 9 Mai. Cupele, medaliile și diplomele echipelor câștigătoare au fost înmânate de Custodele Coroanei și de Principele Radu.

FOTO: Daniel Angelescu/Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Mary jpg
FotoJet Charlene jpg
Kate Middleton, Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   Profimedia jpg
Meghan Markle Foto Getty Images (1) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
Regalii în studenție jpg
scandal Meghan Harry sotii Beckham jpg
Regele Juan Carlos, santajat de Barabara Rey   Getty Images, Instagram 3 jpg
kate middleton cercei printesa diana jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Kate Middleton și Prințul William Foto Instagram jpg
Majestatea Sa Margareta si Alex Ciucu la Palatul Elisabeta ca Furnizor al Casei Regale   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpg
Printul Jigme Namgyel si Printul Ugyen Wangchuck la Forumul de inovatie   Casa Regala din Bhutan jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Regina Mary a Danemarcei Foto Canasa regală daneza jpg
Familia Regala romana, Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia si Principesa Maria   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpg
Charlene Monaco Facebook jpg