Acum 20 de ani, William și Kate erau fotografiați pentru prima dată. Scandalul provocat de acea poză

4 aprilie, 2024

La sfârșitul lunii, Prinții de Wales vor marca 13 ani de mariaj, după o poveste de dragoste care durează de mai bine de 20. Își amintește cineva prima imagine care le-a dat de gol iubirea?

Kate Middleton în roșu, cu Prințul William, Getty Images jpg

Se întâmpla în 2004, când cei doi au apărut pe coperta unui ziar britanic, iar Palatul Buckingham a fost cât de poate de furios, punând în aplicare o pedeapsă regală asupra celor care au îndrăznit să dezvăluie povestea de dragoste a lui William cu Kate.

William și Kate și-au început relația în 2003, când erau studenți la Universitatea St. Andrews din Scoția. Un an mai târziu, pe 1 aprilie, prima pagină a ziarului The Sun prezenta o „exclusivitate mondială”, și anume prima fotografie publicată a cuplului.

Imaginea îi înfățișa pe cei doi în timp ce urcau cu un teleschi în stațiunea elvețiană Klosters, un loc preferat de vacanță pentru familia regală, William fiind însoțit atunci de Harry și de tatăl lor, Charles, printre alții.

Titlul materialului exploziv era „În sfârșit... Wills și-a găsit o fată” și articolul din interiorul ziarului includea mai multe fotografii cu William și Kate, „prima iubită serioasă a prințului”.

Familia regală a fost, însă, furioasă. Palatul Buckingham a acuzat The Sun că a încălcat un acord cu mass-media de a-l lăsa pe William în pace, după ce jurnaliștii au primit un shooting oficial cu tatăl său, însă reprezentanții publicației au replicat că fotografia a fost făcută de un paparazzo independent.

William Kate The Sun 2004 jpg

Chiar și așa, Palatul a impus ziarului o interdicție temporară de a mai participa la evenimentele familiei regale.

The Sun s-a apărat, ulterior, într-un editorial, menționând că fotografiile lui William cu Kate au fost publicate în interesul public. „Una dintre iubitele lui William ar putea deveni regină într-o zi. Oamenii au tot dreptul să știe totul despre ea", se arăta în articolul respectiv.

Au trecut 20 de ani de-atunci, iar interesul publicului față de aleasa lui William a rămas același, lucru care, în aceste momente grele prin care trece prințesa, nu ajută foarte mult...

Foto: Profimedia, Getty Images, The SunRecente pe Ok! Magazine

Camille Gottlieb și Alexandre Grimaldi, Profimedia (2) jpg
harry si meghan B profimedia 0744806273 (1) jpg
Regele Charles și Regina Camilla la Academia Regală de Artă Dramatică, GettyImages (4) jpg
Doria Ragland și Prințul Harry foto  Shutterstock jpg
Prințesa Beatrice Zara Tindall Foto Instagram jpg
Gemenii regali, Printul Jacques si Printesa Gabrielle si Lady Amelia si Lady Eliza Spencer  Palatul Princiar, Instagram jpg
Regele Felipe și Regine Letizia foto  GettyImages jpg
Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Mette Marit, Profimedia (3) jpg
Amelia, Kitty, Eliza (S  D) jpg
Regina Letizia sporty chic  profimedia 0877258936 jpg
Pauline Ducruet si Printesa Stephanie de Monaco  Instagram jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Printesa Kako a Japoniei in Grecia  profimedia 0877057103 jpg
Kate Middleton și Prințul William (4) jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
Prințul Hussein al Iordaniei și Prințesa Rajwa jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (7) jpg