Acum 51 de ani, Camilla devenea doamna Parker Bowles. Dacă nu divorța, nu ajungea Regină

5 iulie, 2024

Camilla Shand și Andrew Parker Bowles au avut parte de-o nuntă răsunătoare, cu invitați din rândul regalităților, militarilor cu funcții înalte și celor mai eligibile domnișoare din înalta societate.

Acum 51 de ani, avea loc cea mai mediatizată nuntă londoneză a sezonului. Căpitanul Andrew Parker Bowles și Camilla Shand (acum Regina Camilla) au făcut schimb de jurăminte în fața a 800 de invitați la Capela Gărzilor din Wellington Barracks din Londra.

Mirele și mireasa au avut de la început legături cu Familia Regală. Părinții lui Andrew Parker Bowles au fost prieteni ai Reginei Mamă, el a fost cavaler de onoare al Reginei Elisabeta a II-a la încoronare și s-a întâlnit cândva cu Prințesa Anne. Între timp, Camilla avea de-atunci o relație cu Charles - care era Prinț de Wales la acea vreme. 

Camilla şi Andrew Bowles, în ziua nunţii png

Andrew Parker Bowles, un ofițer al armatei britanice care avea să ajungă la rangul de brigadier, a cunoscut-o pe Camilla la sfârșitul anilor ’60, deși cuplul și-a anunțat logodna abia în 1973. Pe 4 iulie 1943, Andrew și Camilla s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii romano-catolice, urmată de o recepție la Palatul St. James. Poziția cuplului ca membru al Familiei Regale s-a reflectat în lista invitaților din ziua nunții lor, la care au participat Regina Mamă, Prințesa Margaret și Prințesa Anne. Nunta a fost evocată și în sezonul 3 al serialului „The Crown” de pe Netlflix.

Camilla a purtat o rochie albă cu decolteu la baza gâtului, cu un mic volan, mâneci lungi și un tiv cu volane. Pe cap, a purtat un voal alb lung, împodobit cu Tiara Cubitt-Shand. Tiara cu diamante a fost adăugată la colecția de familie a Camillei de către bunica sa, Sonia Keppel Cubitt, care a fost apoi transmisă prin fiica sa, Rosalind Shand (mama Camillei). Ani mai târziu, a fost purtat de fata Camillei, Laura, în 2006, când s-a căsătorit cu Harry Lopes.

Camilla și Andrew Parker Bowles au fost căsătoriți din 1973 până în 1995, timp în care au locuit la Middlewick House, o casă în stil georgian din Wiltshire. și au avut doi copii: pe Tom Parker Bowles, azi scriitor culinar și fin al Regelui Charles, și Laura Lopes, curator de artă. De asemenea, au împreună cinci nepoți: Lola și Freddy Parker Bowles, și Eliza, Louis și Gus Lopes. Freddy, Louis și Gus au fost printre cei opt paji de onoare la Încoronare.

În 1995, Camilla și Andrew au divorțat. Camilla a cumpărat o casă de țară privată numită Ray Mill House, în Wiltshire, la 15 minute distanță de casalui Charles, Highgrove. Andrew s-a recăsătorit cu Rosemary Pitman în 1996, care a murit în 2010 de cancer (Camilla a fost prezentă la funeraliile lui Pitman). Camilla, între timp, s-a căsătorit cu Charles al III-lea (pe atunci încă Prinț de Wales) în 2005.

Sunt și acum în relații apropiate

În ciuda divorțului lor, Andrew Parker Bowles și Regina Camilla mențin o relație cordială până în prezent. Anul trecut, Andrew a fost printre invitații de la Westminster Abbey pentru Încoronarea regelui Charles al III-lea. Prezența sa a reflectat locul său durabil în cercul regal - și prietenia sa constantă cu prima sa soție. În octombrie 2022, o listă din Court Circular a dezvăluit că Andrew a reprezentat-o pe regina consoartă de atunci la funeraliile lui John Bowes-Lyon, un văr de-al treilea al regelui.

Lady Lansdowne, o prietenă apropiată a Camillei, a declarat pentru „The Times” în aprilie anul trecut: „Toată lumea îl iubește pe Andrew, este cu adevărat fermecător, dar mereu are și ceva de criticat. Andrew o va suna pe [Camilla] și îi va spune când a greșit ceva, iar ea îl va suna pe el și îi va spune când se comportă urât. În ciuda adversităților, ei au păstrat o etică de familie foarte bună. Acest lucru îi ajută cu copiii și nepoții lor".



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton, Prințesa Diana, Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Regele Frederik si Regina Mary in Groenlanda   Casa Regala daneza (03) jpg
Prințesa Diana rochia razbunarii   profimedia 0452551663 jpg
Regele Felipe Letizia Leonor și Sofia GettyImages 2158231472 jpg
Regele Felipe, Regina Letizia  foto   Profimedia jpg
Margareta a României și Camelia Șucu Principele Radu și Principesa Sofia Facebook jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Regina Mary Groenlanda Foto Instagram jpg
carole și michael middleton foto profimedia jpg
Printesa Kate la Trooping the Colour   GettyImages 2157666051 jpg
Maria Sharapova logodnic Alexander profimedia 0886927334 jpg
Principesa Sofia si Constanta Iorga la Ziua de 4 iulie a SUA   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale  (5) jpeg
Charlotte Diana Meghan colaj jpg
Printul Vincent si tatal sau, Regele Frederik al Danemarcei   profimedia 0886736249 jpg
Regina Letizia Regele Felipe și Sofia GettyImages 2160437760 jpg
Regina Mary în Groenlanda Foto Instagram jpg
Regele Felipe și Prințesa Leonor Foto Getty Images jpg
Prințul William în Scoția Foto Getty Images (2) jpg