Afecțiunea de care suferă Ducesa de Cambridge poate avea urmări grave

Acum câteva săptămâni, Casa Regală Britanică se vedea nevoită să anunțe, înainte de termen, cea de-a treia sarcină a Ducesei de Cambridge. Pe atunci, Kate trebuia să se prezinte la un eveniment oficial, însă cum suferă de ”Hyperemesis Gravidarum” acest lucru nu a fost posibil.

Kate, la ieșirea din spital cu Prințesa Charlotte în brațe

Ca și-n cazul primelor două sarcini, soția Prințului William se luptă cu o formă severă de greață și vârsături, ceea ce a făcut ca aceasta să fie imobilizată, mult timp, la pat. Acum, noi studii arată că această boală afectează peste 15,000 de femei pe an și că poate cauza probleme chiar și după naștere.

Mai precis, cercetătorii spun că femeile care suferă de ”Hyperemesis Gravidarum” au mai multe șanse să se confrunte cu probleme legate de sănătate mentală, chiar și timp de șase luni după naștere. Acest nou studiu, publicat în Arhivele Sănătății Mentale”, sugerează că există o legătură directă între depresia post-partum și această stare de rău acută. Mai mult de atât, ”Hyperemesis Gravidarum” poate duce la o dezhidratare severă și pune atât mama, cât și fătul în risc, dat fiind faptul că sunt privați de o nutriție corespunzătoare. Cele care suferă de această boală pot vomita și de 30 de ori pe zi, ceea ce cauzează oboseală acută și alte consecințe grave.

Cele care nu pot mânca sau bea în acea perioadă riscă să piardă 10% din greutatea corporală, ceea ce duce la acumularea de toxine în urină și sânge, fapt cunoscut – medical vorbind – sub denumirea de cetoză, adică momentul în care organismul descompune mai multe grăsimi, și nu glucoză, pentru a oferi energia necesară corpului.

Cert e că Ducesa, care de altfel susține cauza sănătății mentale, nu a semnalat, momentan, alte probleme de sănătate și nu a fost internată în spital, așa cum s-a întâmplat în timpul sarcinii cu Prințul George. Kate este, însă, monitorizată în interiorul reședinței sale din Palatul Kensington, așa cum s-a întâmplat și-n timpul sarcinii cu Prințesa Charlotte.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA