Albert al II-lea de Monaco, povestea Prințului Playboy

Citeste tot despre:

Sunt 59 de ani de când acesta a văzut lumina zilei în cel mai însorit și bogat ţinut din Europa, unul care se întinde pe o fâșie de pământ scăldată de apele azurii ale Mediteranei și îmbogăţită de finanţele milionarilor în căutare de scutire de taxe. Înţelegeţi de ce este atât de atrăgător acest prinţ, care, din 2005, domnește peste tărâmul bogaţilor?

Azi, familist. La 59 de ani, este tată de patru ori, dar doar gemenii Jacques şi, după el, Gabriella, au drept la succesiune.

Farmecul lui este dat și de sângele de legendă a Hollywood-ului primit pe filiera mamei Grace Kelly, care a părăsit, în 1956, opulența Cetății Filmului pentru o alta, mult mai strălucitoare, de la palatul princiar din Monaco, devenind soția Prințului Rainier. De fapt, cam despre asta a fost vorba în copilăria Prințului Albert și-a surorilor lui, Caroline (60) și Stéphanie (52): despre petreceri și socializare cu nume mari din lumea filmului american, acasă la familia Grimaldi. Gregory Peck, Alfred Hitchcock, Frank Sinatra, Kirk Douglas și Cary Grant erau oaspeții obișnuiți ai mamei lui Albert, la palat. Cu toate acestea, Prințul Rainier și Grace Kelly au avut grijă să-i țină pe moștenitorii lor cu picioarele pe pământ, cu toate că micuții erau crescuți într-o lume privilegiată. „Părinții noștri au vrut să se asigure că, acasă, ducem o viață normală și nu una ca la palat“, spune Albert, la rândul lui tatăl a doi gemeni de doi ani, Jacques și Gabriella.

Altfel, vi-o imaginați pe strălucitoarea Grace Kelly cu mănuși de grădinar, lucrând în sera de legume din reședința princiară? Albert așa și-o amintește pe mama lui, cea care i-a familiarizat pe copiii născuți în Riviera Franceză cu porumbul și grâul, cereale necunoscute lor până atunci. O mamă pe care suveranul Principatului de Monaco a pierdut-o pe 14 septembrie 1982, când actrița avea doar 53 de ani. Albert a povestit, emoționat, într-un interviu, despre momentul în care a văzut-o pentru ultima oară, în dimineața acelei zile fatidice. „Eram încă pe jumătate adormit. A deschis puțin ușa de la camera mea – era pe punctul de a pleca la drum cu Stéphanie – și mi-a zis: «Ne vedem mai târziu!». A fost ultima dată când am văzut-o“, a povestit prințul despre ziua în care avea să afle că mama lui a murit într-un accident de mașină. Un șoc enorm, spune Albert de Monaco, care adaugă că a simțit lipsa mamei în momentele speciale ale vieții lui.

Sharon Stone. S-a zvonit că şi ea a fost o frumuseţe care i-a cedat lui Albert, cândva.

Albert avea 24 de ani pe atunci și probabil că roller coaster-ul amoros în care s-a îmbarcat după moartea lui Grace a fost o încercare de a-și petici golurile de afecțiune, pe care rigurosul lui tată, decedat în 2005, nu știa cum să le umple. Sharon Stone, Claudia Schiffer, Kylie Minogue, Naomie Campbell sau Diana Ross, toate aceste frumuseți ale lumii și multe altele nenumite aici și-au găsit locul în carnetul de cuceriri al prințului, unul în care se zvonește că sunt însemnate peste 40 de nume celebre. Gândiți-vă la un nume de actriță, manechin sau sportivă faimoasă! Este foarte probabil să fie vorba despre o fostă iubită de-ale lui. Toate acestea visau acel vis obișnuit al oricărei femei: să se căsătorească cu un tip de viță nobilă, bașca suveran peste o avere de peste un milliard de dolari.

Fosta şi actuala. Charléne nu se simte ameninţată de Naomi Campbell, care s-a iubit cu soţul ei prin 1994.

Citește continuarea în pagina următoare!

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA