Alex Ciucu, într-un tête-à-tête cu Majestatea Sa Margareta: „Pregătesc o colecție de damă”

4 octombrie, 2024

Cunoscut drept couturierul Regelui Mihai și al Principelui Radu, celebrul designer de costume bărbătești își extinde aria de creație către moda feminină, un teren pe care l-a testat deja în colaborarea sa cu Majestatea Sa Margareta.

Majestatea Sa Margareta si Alex Ciucu la Palatul Elisabeta ca Furnizor al Casei Regale   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpg

Atenți la viața publică a Casei Regale, nu am putut să nu remarcăm vizitele recente la Palatul Elisabeta ale designerului Alexandru Ciucu, cel care și-a făcut un renume în fashion-ul masculin drept creator al unora dintre cele mai frumoase costume bărbătești. Lucru care îl recomandă, de 15 ani încoace, pentru colaborarea specială cu Casa Regală, al cărui furnizor oficial este.

Și, după ani întregi în care Majestatea Sa Regele Mihai și ginerele acestuia, Principele Radu, i-au purtat creațiile, Alexandru Ciucu a venit cu propuneri noi și îndrăznețe și în zona feminină, lucrând îndeaproape cu însăși Majestatea Sa Margareta. 

Despre această nouă direcție a atelierului său și despre frumoasa relație clădită în acești ani cu Casa Regală vorbim în cele ce urmează chiar cu Alex Ciucu, în cadrul unui interviu oferit EXCLUSIV.

OK!:Te-am văzut, în decurs de două săptămâni, ajungând de două ori la Palatul Elisabeta. Prima oară cu un costum, a doua oară ieri, discutând cu Majestatea Sa... Despre ce ocazii este vorba?
Alex Ciucu:
Merg constant la Palatul Elisabeta de fiecare dată când sunt solicitat in calitate de designer. Sunt furnizor al Casei Regale din 2009 și vizitele de lucru fac parte din responsabilitățile acestui statut. Nu cunosc cu exactitate ocaziile unde vor fi purtate creațiile mele, aceste detalii sunt hotărâte de Majestatea Sa Margareta a României și de Alteța Sa Regală Principele Radu al României împreună cu staff-ul Palatului. Recunosc însă că aștept de fiecare dată cu interes să văd în presă unde sunt purtate ținutele mele.

OK!Ai discutat cu Majestatea Sa și despre viitoarea ta colecție feminină? I-ai făcut unele propuneri? Cum a primit ideea asta, tu fiind cunoscut pe nișa de costume bărbătești?
Alex Ciucu: Am tot vorbit de-a lungul timpului cu Majestatea Sa despre această colecție la care lucrez deja de ceva vreme și m-am bucurat să văd că este interesată de ideile mele. Acesta este și motivul pentru care am propus câteva elemente de design din viitoarea colecție Majestății Sale, pentru următoarele piese vestimentare, elemente care au fost acceptate cu entuziasm. Avem o colaborare care a început cu mult timp în urmă, chiar dacă acest aspect a fost mult mai puțin comunicat decât colaborarea cu Regele Mihai sau cu Principele Radu, de aceea Majestatea Sa a primit cu multă bucurie și curiozitate vestea că pregătesc o colecție de damă.

Alex Ciucu la Palatul Elisabeta ca Furnizor al Casei Regale   Instagram jpg

Alex Ciucu: „Costume de damă am făcut dintotdeauna”

OK!: Îmi imaginez că viitoarea ta colecție feminină va conține și costume. Dar vei explora și zona de rochii, fuste, cămăși?
Alex Ciucu: Contrar așteptărilor, această colecție dedicată femeilor, va conține exclusiv rochii. Costume de damă am făcut dintotdeauna, alături de costumele masculine, doar că nu am comunicat public lucrul acesta. A fost mai degrabă un serviciu privat, exclusiv pentru soțiile clienților mei, care venind la atelier împreună cu ei, au observat că aveam expuse și creații pentru damă și comandau diferite modele de costum.

OK!: Cam câte comenzi ai avut în ultima vreme de la Casa Regală și pentru ce ocazii?
Alex Ciucu: Numărul creațiilor, complexitatea lor, cât și detalii legate de design sau alte aspecte sunt confidențiale până la momentul în care aceste informații devin publice prin apariția la diferite evenimente publice. Sincer să fiu, nici nu m-am gândit vreodată să le număr.

OK!: Noi am sesizat că mai toți membrii Familiei Regale au intrat la dietă. Ne poți spune dacă ai fost chemat și pentru ajustări în acest sens?
Alex Ciucu: 
Ajustările fac parte din meseria pentru care am devenit Furnizor al Casei Regale. De-a lungul timpului, am făcut mici ajustări în ambele direcții, și de lărgire, dar și de strâmtare a unor piese vestimentare. Fluctuația masei corporale este normală pe parcursul unor perioade mai lungi și chiar de la un sezon la altul, atâta timp cât se întâmplă în limite rezonabile, iar Familia Regală este foarte echilibrată din acest punct de vedere.

Alex Ciucu: „Faptul că am creat pentru Regele Mihai rămâne cea mai profundă experiență”

OK!: De-obicei, tu lucrai pentru Regele Mihai și pentru Principele Radu. Între timp, ai lucrat și pentru doamnele de la Curte, Majestatea Sa ori surorile Majestății Sale?
Alex Ciucu: Pentru Majestatea Sa Margareta a României am lucrat de multe ori, de la înmânarea titlului de Furnizor al Casei Regale. De-a lungul anilor, au fost perioade mai intense sau mai relaxate, în funcție de cerințele Majestății Sale, dar am răspuns întotdeauna cu promptitudine și profesionalism. Am creat câteva ținute și pentru Principesa Maria a României, sora cea mai mică a Majestății Sale, pe care am cunoscut-o la evenimentul pe care l-am organizat în 2015, cu ocazia aniversării a 5 ani de Furnizor al Casei Regale.

OK!: Ce alte capete încoronate ai mai îmbrăcat?
Alex Ciucu: Am avut onoarea și privilegiul de a crea ținute pentru Principele Albert de Monaco, pe care l-am vizitat împreună cu echipa mea de croitori în zona privată a Palatului Princiar din Monaco, și pentru Regele Simeon al Bulgarilor, care m-a invitat la un prânz privat la reședința sa din Vrana. Ambele au fost experiențe care m-au impresionat și care mi-au marcat atât cariera, cât și viața personală. Cu toate astea, faptul că am creat pentru Regele Mihai rămâne în sufletul meu cea mai profundă experiență din toată cariera, pentru că el este, pentru mine, Bunicul României.

FOTO: Daniel Angelescu/Casa Majestății Sale, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William Foto Getty Images (7) jpg
Printul Jigme Namgyel si Printul Ugyen Wangchuck la Forumul de inovatie   Casa Regala din Bhutan jpg
Kate Middleton  sursa foto   Instagram Kensington Palace jpg
Regina Mary a Danemarcei Foto Canasa regală daneza jpg
Familia Regala romana, Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia si Principesa Maria   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
William, Meghan, Harry, GettyImages (2) jpg
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
Edoardo Mapelli Mozzi si Printesa Beatrice   profimedia 0784458836 jpg
Charlotte și mama ei, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințul Seeiso din Lesotho și prințul Harry,GettyImage (2) jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (1) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, Profimedia (2) jpg
Regele Felipe și Regina Letizia Foto Profimedia (6) jpg
Kate Middleton, Profimedia jpg
Regina Camilla, Profimedia (2) jpg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Prințesa Madeleine și Regina Silvia a Suediei, Profimedia (1) jpg