Alimentația Reginei a ajutat-o să trăiască sănătoasă până la 96 de ani. De la ce nu putea să se abțină?
Un apropiat al Palatului regal britanic a dezvăluit care era stilul de viață al Reginei Elisabeta, ce adora și cum a reușit să trăiască o viață sănătoasă până la 96 de ani, când a murit de bătrânețe.
Stilul de viață al Reginei Elisabeta a fascinat deseori. S-a tot scris că obișnuia să se delecteze cu câte un pahar de vin, dar și cu ciocolată, alimentul aflat la rang de cinste în timpul domniei sale. Niciodată Regina Elisabeta nu refuza un dulce.
Regina Elisabeta a II-a s-a delectat cu unele dintre cele mai bune bucătării din lume, în cei 96 de ani ai săi de viață, dintre care 70 pe tron.
Potrivit fostului bucătar regal Darren McGrady, regretata Regină Elisabeta a II-a era o persoană foarte cumpătată. Nu a trăit pentru a mânca, ci mânca pentru a trăi. Avea o abordare foarte practică a alimentelor. Ar fi putut mânca somon și legume la abur pe o perioadă nedeterminată. Doar că asta nu era posibil, era Regina și meniul trebuia diversificat. Doar că nu accepta pur și simplu schimbările, ci chef trebuia să se consulte detaliat cu Maiestatea Sa.
Înainte ca noi feluri de mâncare să fie aprobate, trebuia testate de însăși suverană. Dacă erau pe placul Domniei Sale, le semna ca acceptate. Altminteri, le tăia de pe listă. Conta foarte mult și în compania cui servea masa. De exemplu, dacă mânca alături de Prințul Andrew, dorea ca acesta să beneficieze de desertul său preferat, crème brulee cu portocale proaspete de pe domeniul de la Sandringham. Dacă se vedea cu Prințul William, dorea să se servească ceai și biscuiți cu fulgi de ciocolată. Cât îi adora!
Celebrul videoclip cu ursulețul Paddington nu a fost o glumă, până la urmă. Potrivit surselor regale, Regina Elisabeta adora pâinea toast cu unt și marmeladă.
Potrivit The Mirror, Reginei Elisabeta a II-a îi plăcea la nebunie să-și înceapă ziua cu o ceașcă de ceai Earl Grey. Nu dorea zahăr sau lapte, însă era musai ca ceaiul să fie acompaniat de un biscuit sau doi.
Urma micul dejun, un adevărat ritual regal, o masă consistentă care îi dădea Reginei energie și chef de muncă: acesta era format din cereale, iaurt, pâine prăjită și marmeladă. Îl servea în sala de mese principală de la Palatul Buckingham. Alterna acest mic dejun cu un altul, la fel de consistent și nutritiv: omletă cu somon afumat.
În timpul primei mese a zilei regina făcea și revista presei, un ritual peste care nu sărea. Mare iubitoare de ceai, regina mai avea un moment al zile,i numit afternoon tea, iar acesta era considerat de staff a patra masă a suveranei (pe lângă mic dejun, prânz şi cină), pentru care i se pregăteau, de regulă, o prăjitură (ecler sau tartă cu fructe de pădure) şi un sandviș cu brânză şi roşii sau cu somon afumat.
Foto: Getty și Profimedia