Alimentul interzis de Regele Charles în toate reședințele sale: ”Un produs detestabil, simbolul torturii”

21 noiembrie, 2022
Charles degustând, Getty (4) jpg

Regele Charles este un monarh constant. A reiterat, de când a preluat Tronul Marii Britanii, o interdicție stabilită încă de pe vremea când era Prințul Charles.

PETA a confirmat: Regele Charles a interzis o delicatesă, un produs pe care mulți îl adoră! Ca urmare a cruzimii dovedite împotriva animalelor, suveranul a interzis în toate reședințele sale să se consume foie gras.

Este vorba de delicatesa obținută din ficatul îngrășat cu forța al rațelor și gâștelor. Așa ceva e trecut pe lista neagră a familiei regale. Aceasta spune un ”NU!” hotărât cruzimii împotriva animalelor.

Charles a interzis produsul acesta încă din anul 2018, dar PETA  a anunțat că decizia este confirmată și de actualul rege. Gruparea care militează pentru drepturile animalelor descrie produsul drept ”tortura din conservă”.

Nu se consumă foie gras nicăieri la Balmoral, Sandringham, Castelul Windsor , Castelul Hillsborough sau Palatul Buckingham. Regele Charles vrea să fie un exemplu în acest sens și să ajute și alți oameni să refuze produsul, pentru a stopa chinul animalelor îndopate până la exasperare.

Este o decizie grozavă, un început bun, salutat de PETA. Un reprezentant al grupării a fost și mai descriptiv. A explicat că această așa zisă delicatesă este de fapt un ficat mărit al păsărilor de chiar și 10 ori față de dimensiunea normale. Apoi, ființele acestea sunt măcelărite. Exemplul oferit de rege este unul timid, dar important. E valoroasă această implicare regală și poate salva multe vieți.

Elisa Allen, vicepreședinta PETA, speră că exemplul lui Charles va încuraja și alte persoane să scoată din dietă foie gras-ul.

Mai mult, Regele a primit un pachet cu delicatese vegane! Așteptăm următoarea mișcare. Poate va fi convins să devină vegan. Căci puterea exemplului este mare.

Producția de foie gras este restricționată în UK, dar alimentul poate fi importat și vândut oriunde în țară.

Regele Charles al Marii Britanii a împlinit recent 74 de ani, dar și-a propus să fie un monarh modern, care să reformeze vechea instituție prăfuită și plină de cutume depășite. Mai mult, noul suveran este un militant al sustenabilității, curent devenit necesar în vremurile pe care le trăim. 

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

Prințul Harry și Meghan Markle, Profimedia (2) jpg
harry meghan
kate si william
Meghan Markle, Prințul Harry 4 sursa  Profimedia jpg
familia regala din Monaco
Prințesa de Wales 1 foto  GettyImages jpg
kate si william
Regina Sofia vs amanta Regelui Juan Carlos, Corinna Larsen jpg
Prințesa Kate la Harvard, Getty (6) jpg
harry- meghan
Prințul Harry, Meghan Markle foto  GettyImages jpg
Jow Biden, Prințul William sursa  Profimedia jpg
David Beckham, alaturi de Printul Willam si Printesa Kate la Earshot Prize la Boston  profimedia 0742014789 jpg
meghan- harry
kate- william
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie  GettyImages 1237723301 jpg
charles -camilla
regina deschidere