Alina-Maria, o Kate Middleton de România. A avut parte de-o aventură în natură pe Via Transilvanica
La fel ca soția Prințului William în Marea Britanie, soția lui Nicolae al României a luat la pas munții și pădurile, bucurându-se de natură și de reușita unui proiect național la care a pus umărul și nepotul Regelui Mihai.

Urmând exemplul soțului său, care s-a întors de curând pe celebrul „drum care unește”, anume Via Transilvanica, Alina-Maria de Roumanie a făcut o drumeție memorabilă. Cu rucsacul în spate și dotată cu echipament corespunzător, aceasta a a fost însoțită pe spectaculosul traseu de prietenele sale, Anna Szekely, Kitty Bojan, Roxana Suci și Bianca Comșa, toate la fel de temerare și de entuziasmate să petreacă împreună un altfel de weekend în natură.
De altfel, Bianca Comșa a și documentat aventura lor pe Via Transilvanica, postând imagini cu priveliștile care le-au bucurat și popasurile pe care le-au făcut, un album din care transpare prietenia și bucuria de-a fi împreună, în care o vedem pe soția lui Nicolae al României în această inedită ipostază. Și, privind-o, n-am putut să nu vedem asemănarea cu Kate Middleton, care a început să prețuiască tot mai mult ieșirile în natură și care și-a regăsit astfel liniștea și echilibrul după marea încercare din 2024, când a primit nemilosul diagnostic de cancer...
„În 2022 am crezut că va fi ultima dată când vom merge pe Via Transilvanica pentru a o documenta. Sunt fericită că ne-am înșelat și întristat fără motiv. Acum știu că pentru următorii 20 de ani, cel puțin o dată pe an, pentru câteva zile la rând, singurul meu scop va fi să urc și să cobor dealurile, pădurile și satele din România”, scrie Bianca Comșa în postarea sa, încheind optimistă: „Sper din tot sufletul că, indiferent încotro se îndreaptă lumea, asta va fi ceva ce vom mai putea face... Să ne păstrăm sănătatea și bucuria pentru viață, fetelor. Pe curând. Cale bună în curând pe cea mai nouă extensie a Via Transilvanica”.
















Un exercițiu pe cât de sănătos, pe atât de binevenit și în contextul promovării acestui ambițios proiect care, încă de la momentul inițierii sale, în 2018, și-a propus să unească cele mai importante puncte istorice și turistice ale țării și la realizarea căruia a pus umărul și Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai.
Astăzi, Via Transilvanica este un traseu turistic de lungă distanță, de 1.400 de kilometri, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Potrivit informațiilor de pe site-ul oficial, Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite, stâlpi indicatori, iar la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual, borne care formează probabil cea mai lungă galerie de artă din lume și care însoțesc călătorii pe tot parcursul drumeției.
Traseul traversează zece județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți și e împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica, Terra Romana. În total, Via Transilvanica parcurge 107 unități administrativ-teritoriale din România, și pune în valoare patrimoniul natural și cultural al fiecărei regiuni.
FOTO: Instagram