Ambițioasa Regina Rania, din nou la Casa Albă, pentru a-și „lansa” fiul în politică

13 februarie, 2024

Se pare că Familia Regală hașemită pregătește deja terenul pentru lansarea Prințului moștenitor Hussein ca viitor monarh.

Familia Regală hașemită, din nou la Casa Albă. FOTO: Casa Albă
Familia Regală hașemită, din nou la Casa Albă. FOTO: Casa Albă

În urmă cu câteva zile, curtea hașemită a anunțat un turneu al monarhului în Statele Unite, Canada, Franța și Germania. Scopul: mobilizarea sprijinului internațional pentru o încetare imediată a focului în Gaza, pentru protecția civililor și pentru furnizarea de ajutor umanitar. Totuși, în subsidiar, există și un alt țel, mult mai personal, al Familiei Regale...

Regele Abdullah, Regina Rania și Prințul Hussein al Iordaniei au călătorit din nou peste Ocean, la Washington, unde Familia Regală și-a trimis toți copiii la școlarizare. De data aceasta, însă, călătoria lor a avut un caracter oficial și a țintit Casa Albă, unde au fost primiți de către președintele Joe Biden și de către Prima Doamnă Jill Biden. Iar scopul lor a fost de a-l prezenta oficial pe Prințul moștenitor Hussein ca viitor monarh.

Și, cu o regină hașemită poziționată încă de la începutul conflictului palestiniano-israelian de partea Gaza, cu diferite manifestări clare în diferite mass-media, precum și în mod repetat pe rețelele sale de socializare, se înțelege de la sine ce anume dorește Familia Regală iordaniană de la oficialii americani.

Este neobișnuit ca o figură de prim rang a țării, despre care se presupune că este neutră în probleme politice - cel puțin în mod public - să ia o poziție atât de clară, dar în acest caz Regina Rania nu a ezitat. Influențată și de originile sale palestiniene, întrucât familia sa a fost nevoită să fugă din Cisiordania pentru a se stabili în Kuweit, unde s-a născut, regina iordaniană nu a ezitat să dea declarații și interviuri cu privire la conflict și la poziția sa. „Paisprezece ani și cinci războaie mai târziu, este sfâșietor să vezi cât de puțin s-a schimbat. Lumea nu poate rămâne tăcută. Acest lucru trebuie să se oprească", a declarat ea într-una dintre primele sale postări dedicate războiului, despre care a putut discuta luni în persoană cu familia Biden.

Totodată, ea și soțul său, Regele Abdullah, pregătesc deja terenul pentru lansarea Prințului Hussein ca viitor monarh. El a fost prezentat oficial la Casa Albă și participă la acest turneu cu toate prerogativele sale de moștenitor al tronului.

FOTO: Casa Albă, Casa Regală hașemită



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg