Amintiri de la cea mai frumoasă nuntă regală: acum șase ani, Nicolae și Alina ai României își spuneau DA

24 octombrie, 2024

În urmă cu șase ani, nepotul Regelui Mihai îi spunea DA alesei sale, Alina-Maria Binder, în cadrul unei ceremonii fastuoase organizate la Sinaia, fosta stațiune a aristocrației române.

Nicolae și Alina ai României nuntă 2018 foto Facebook4 jpg

Pe 30 septembrie 2018, peste 200 de invitați petreceau la Cazinoul din Sinaia, după ce Nicolae al României și aleasa sa, Alina Maria, și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu la Biserica Sfântul Ilie și au făcut, apoi, plimbarea tradițională în caleașca regală prin stațiune, în aplauzele oamenilor. 

Alina-Maria s-a ridicat, fără doar și poate, la înălțimea mireselor regale, mai ales că vorbim despre prima nuntă de ”sânge albastru” organizată în România, după 87 de ani.

Soția lui Nicolae a impresionat, acum șase ani, prin alegerea celor două rochii de mireasă din ziua marelui eveniment. Rochia purtată la ceremonia religioasă a fost creată de un designer român, la cerința Alinei, fiind de inspirație tradițională, cu motive din portul bunicii miresei, cel săsesc.

În plus, rochia purtată la ceremonia religioasă a fost creată din 14 metri de mătase naturală, iar voalul a fost brodat manual cu cu flori de câmp, preferatele Alinei-Maria de Roumanie.

Și a doua rochie de mireasă, purtată de Alina la petrecerea de nuntă care a avut loc la Cazinoul din Sinaia, în Sala Oglinzilor, a fost una specială. Piesa delicată a fost plisată manual, pentru a arăta spectaculos în timpul valsului mirilor.

Din păcate, cea mai frumoasă zi din viața celor care-au devenit, între timp, de două ori părinți, a fost umbrită de relația tensionată pe care o aveau cu familia regală română. 

În afară de sora lui Nicolae, Elisabeta-Karina, niciun alt membru al familiei regale române nu a participat la nuntă. Custodele Coroanei Margareta și Principele Radu au anunțat pe site-ul oficial ca în acele zile se află într-o vizită în Alsacia, iar mama lui Nicolae, Principesa Elena, nu a oferit niciun motiv pentru absența de la nunta fiului ei, primul ei născut.

nunta principele nicolae alina binder soti parinti rodica binder si heinz binder fratele alinei binder sora lui nicolae karina casino sinaia jpeg

După cum știm, în 2015, lui Nicolae i s-a revocat titlul de prinț și a fost exclus din linia de succesiune la Coroane României, fără vreun motiv oficial clar.

Nu s-au schimbat prea mult nici azi în dinamica familiei regale române, însă în cea a lui Nicolae și a Alinei-Maria cu siguranță da. Cei doi au doi copii frumoși, pe Maria-Alexandra și pe Mihai, și continuă să fie unii dintre cei mai populari regali români, cu sau fără titlu.

Foto: Nicolae al României/Ostafi/Facebook



Recente pe Ok! Magazine

Charles și Camilla în Sydney, Profimedia (2) jpg
Prințesa Madeleine, GettyImages jpg
Kate Middleton în 2023 și 2024  foto   Profimedia jpg
Charles și Camilla, ziua a doua în Samoa, Profimedia (6) jpg
Prințesa Anne în Olanda, Profimedia (3) jpg
printul charles si printesa diana
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (2) jpg
Regina Maxima a Olandei oct 2024   Profimedia jpg
Prințul Chriastian și Prințesa Maria Chiara Foto Instagram jpg
Regina Letizia, Regina Mary și Kate Middleton jpg
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
Regele Charles a ajuns în Samoa, Profimedia (2) jpg
FotoJet (1) jpg
Nepoatele Dianei colaj jpg
Familia regală a Liechtensteinului la sărbătorile Zilei Naționale din Vaduz, Profimedia (2) jpg
Regina Maxima in rochie colorata purtata a treia oara   profimedia 0924718754 jpg
Regina Rania colaj jpg
Mary și Frederik în Germania, Profimedia (1) jpg