Amintiri de la Încoronarea Reginei Elisabeta: Jackie Kennedy, reporterul anonim cu destin de Primă Doamnă

19 aprilie, 2023

O lume întreagă se pregătește pentru prima încoronare din Marea Britanie, după mai bine de 70 de ani. La cea a Reginei Elisabeta, în mulțime se afla o figură care avea să devină legendă.

Regina Elisabeta Jackie JFK profimedia 0147960668 jpg

Era vorba despre o tânără reporteră americană plină de entuziasm, care se afla la cel mai important eveniment din cariera sa: încoronarea Reginei Elisabeta a II-a din iunie 1953.

Jacqueline Lee Bouvier cu siguranță că nu-și imagina în acea zi că, peste câțiva ani, va împărți scena mondială chiar cu regina în cauză, în calitate de Primă Doamnă a Americii.

În vara anului 1953, viitoarea Jackie Kennedy, în vârstă de 23 de ani, făcea chestionare pentru ziarul acum dispărut Washington Times-Herald. Slujba ei îi impunea să străbată străzile capitalei americane realizând „vox pop-uri” despre problemele zilei, pe care apoi le compila într-o rubrică din ziar.

Atunci când tânăra și frumoasa americancă a fost trimisă în Marea Britanie, cu misiunea de a scrie de la fața locului despre încoronarea Reginei Elisabeta, a fost, cu siguranță, încântată. Printre materialele pe care le-a semnat de la acest eveniment istoric a fost cel intitulat „Girl Reporter Quizzes Crowd at Coronation/O reporteriță vorbește cu mulțimea la Încoronare”. Jackie a mers, așadar, pe străzi pentru a discuta cu britanicii despre cât de entuziasmați sunt de acest eveniment istoric.

Aventura ei de la Încoronare a fost descrisă, mai târziu, de Jackie vărului ei, Hugh Auchincloss, drept „ultima dată când am fost cu adevărat liberă”. „Jackie vorbea des despre acea călătorie. A fost ultima dată când putea să meargă pe străzi neobservată. A venit acasă, s-a căsătorit cu John Kennedy și acesta a fost sfârșitul vieții ei private. Nu a mai cunoscut niciodată acea libertate.”

Logodna lui Jackie cu John F. Kennedy a fost anunțată de îndată ce aceasta s-a întors de la Încoronare, iar cei doi s-au căsătorit pe 12 septembrie 1953. JFK avea să devină cel mai tânăr președinte al Americii atunci când a depus jurământul, în ianuarie 1961.

Jackie s-a întors, așadar, la Londra, pentru prima dată de la încoronarea Reginei Elisabeta, în calitate de Primă-Doamnă a Americii, în iunie 1961. Vizita a făcut valuri și nu din motivele care trebuie: s-a scris că Jackie a jignit-o pe regină, descriind-o în privat drept „o femeie de vârstă mijlocie” și numind Palatul Buckingham „dărăpănat și trist ca un hotel de provincie neglijat”.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Charles și Camilla noi portrete Canada PNG
Mahra PNG
Edward al VIII-lea și Wallis Simpson
Tatiana Santo Domingo si Niarchos in Creta   Instagram (6) jpg
Kate Middleton la Natural History Museum în 2021, Profimedia (3) jpg
Charlene și Albert de Monaco foto Facebook jpg
Printul Guillaume si Printesa Stephanie de Luxemburg   Marea Curte Ducala (6) jpg
Letizia și Felipe la Premiile ABC, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regina Maria recolorizare cu AI   Florin Rostariu jpg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (1) jpg
Printesa Rajwa si Printul Hussein al Iordaniei inainte de a deveni parinti   Casa Regala hasemita 2 jpg
Regele Felipe, Letizia, Leonor și Sofia profimedia 0890280483 jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg
Alina Maria și Nicolae al României alaturi de cei doi copii foto Facebook jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg