Anchetatorii care au investigat accidentul Prințesei Diana, frustrați că nu au dat de urma misteriosului Fiat Uno

31 august, 2022
diana41 jpg

Anchetatorii care au cercetat moartea Prințesei Diana în urmă cu 25 de ani au vorbit despre „frustrarea” lor de a nu fi putut găsi un Fiat Uno alb despre care se crede că se afla în tunel în noaptea accidentului.

Diana avea 36 de ani în urmă cu două decenii și jumătate, când a fost ucisă la Paris, pe 31 august 1997.

Moartea continuă să atragă teoriile conspirației de atunci.

Acum, oficialii implicați în ancheta franceză și-au dezvăluit dezamăgirea pentru că nu au reușit să îl găsească pe misteriosul șofer.

Detectivii din brigada criminalistică franceză din 1997 au declarat într-un documentar -Investigating Diana: Death In Paris – că șoferul ar fi putut să explice mișcările Mercedesului negru în care călătorea Prințesa.

 „Întreaga lume s-a chinuit să accepte că Prințesa de Wales a murit într-un accident banal. Am o frustrare în legătură cu acel Fiat Uno, pentru că îmi plac lucrurile bine finalizate”, spune Martine Monteil șefa detectivilor.

Mercedesul negru în care călătoreau Diana și partenerul ei de atunci, Dodi Al Fayed, era urmărit de paparazzii din dreptul hotelului Ritz. A avut un accident în tunelul Pont de l'Alma, iar Diana, șoferul Henri Paul și Fayed, fiul în vârstă de 41 de ani al proprietarului Harrods, Mohamed Al Fayed, și-au pierdut viața. Bodyguard Trevor Rees-Jones a supraviețuit.

„Șoferul Fiat Uno nu este adevăratul vinovat. Conduce în liniște, dar un Mercedes sosește cu viteză mare și se lovește de el. Responsabilitatea rămâne a Mercedesului”, mai spune Monteil.

Un cuplu de la fața locului a văzut un Fiat Uno alb ieșind din tunel. Ei au susținut că șoferul său era concentrat asupra oglinzilor, potrivit anchetatorilor.

Perechea a descris, de asemenea, un bărbat cu pieleaînchisă la culoare, cu părul scurt și un câine care purta botniță în interiorul vehiculului.

„Nu este o halucinație. Nu este ceva ce am aruncat pentru a crea o diversiune. El există, dar nu l-am găsit”, a mai spus detectivul Fabrice Cuvillier.

„Dar ar fi necinstit din partea mea să te privesc în ochi și să-ți spun „nu am lăsat să scape acest Fiat Uno. Nu cred, dar nu sunt 100% sigur”.

Colegul său, Eric Gigou, adaugă: „În mintea mea, singura ușă care rămâne deschisă este mărturia șoferului Fiat Uno”.

El susține că a făcut tot ce se putea pentru a înțelege ce s-a întâmplat, adăugând că peste 1.000 de persoane au fost intervievate în ancheta franceză.

Moartea Dianei a devenit subiectul unei anchete intense, dar tatălui lui Dodi a susținut că cei doi au fost uciși într-un complot pus la cale de MI6 la ordinul ducelui de Edinburgh.

Alte teorii s-au concentrat pe lipsa înregistrărilor CCTV din tunel și pe misteriosul Fiat alb.

La zece ani după accident, o anchetă de 4,5 milioane de lire sterline a relevant că șoferul Henri Paul era beat , conducea prea repede și era urmărit de fotografi.

S-a spus că Diana și Dodi ar fi putut supraviețui dacă ar fi purtat centura de siguranță.



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Regele Harald, Regina Sonja cu Maia Sandu in Norvegia   FOTO Casa Regală norvegiană (5) jpg
Regina Mary si Regina Silvia a Suediei   Casa Regală daneză (2) jpg
Regina Camilla, GettyImages (6) jpg
Prințesa Victoria și Prințesa Sofia FotoJet (2) jpg
Regina Letizia, Infanta Sofia si Regele Felipe   GettyImages 1492368713 jpg
Charlene de Monaco profimedia 0870449785 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (5) jpg
Harry la Invictus, Instagram jpg
Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg