Așa arată viitorul monarhiei japoneze! Prințul Hisahito a împlinit 18 ani

6 septembrie, 2024

Japonia trăiește după alte reguli. Odată cu revizuirea codului civil al Japoniei, intrată azi în vigoare, el devine primul membru al Familiei Imperiale care împlinește vârsta de 18 ani. Deși învestirea sa oficială va avea loc abia în martie 2025...

Prințul Hisahito al Japoniei, cu tatăl său, Prințul Fumihito, și cu mama sa, Prințesa Kiko.
Prințul Hisahito al Japoniei, cu tatăl său, Prințul Fumihito, și cu mama sa, Prințesa Kiko.

În umbra tronului Crizantemei, este mai bine să fii prinț decât prințesă. Prințul Hisahito este singurul băiat din generația sa și al doilea în ordinea succesiunii; al treilea și ultimul succesor fiind stră-unchiul său, Prințul Hitachi... în vârstă de 89 de ani. Cu alte cuvinte, singurul fiu al Prințului Fumihito de Akishino, el însuși singurul frate al Împăratului Naruhito, este în centrul atenției.

Iată și de ce, dincolo de a fi o bucurie privată a familiei, împlinirea vârstei de 18 ani este un eveniment. Prințul Hisahito este primul membru al Familiei Imperiale care beneficiază de reforma Codului Civil, adoptată în 2018, dar care a intrat în vigoare abia la 1 aprilie 2022.

Născută la 1 decembrie 2001, verișoara sa, Prințesa Aiko, singurul copil al cuplului regal, a fost ultimul descendent al zeiței Amaterasu care a atins vârsta majoratului în mijlocul pandemiei de coronavirus. Din motive de restricții evidente, nu a existat niciun fast sau ceremonie, iar sărbătoarea de pe 5 decembrie 2021 au fost reduse la strictul necesar. Au fost aduse ofrande la sanctuarele strămoșilor ei, iar tatăl ei, Împăratul Naruhito, i-a înmânat Marele Cordon al Coroanei Prețioase, așa cum ar fi făcut pentru orice prințesă majoră. Dar, spre deosebire de celelalte, ea nu va purta o diademă făcută special pentru această ocazie. „Într-un moment în care concetățenii ei suferă, este simbolic să facă economii”, a explicat atunci Kunaicho, agenția Casei Imperiale. Prințesa Aiko va purta tiara făcută cândva pentru mătușa ei, Prințesa Sayako, și returnată de sora împăratului după ce aceasta s-a căsătorit cu un om de rând, ceea ce a dus la excluderea ei din familia suverană.

Situația este cu totul alta în ceea ce îl privește pe Prințul Hisahito. Pe 18 iulie anul acesta, Marele Șambelan al Casei Imperiale a ținut o conferință de presă pentru a anunța în detaliu calendarul și ceremoniile care marchează majoratul fiului moștenitorului tronului. Începând cde azi, 6 septembrie, ziua în care împlinește 18 ani, renta Prințului Hisahito va crește de la 19.000 de euro la aproximativ 57.000 de euro pe an. În plus, un buget de aproximativ 16.000 de euro va fi alocat creării kanmuri-ului său, spectaculoasa pălărie de mătase neagră cu întărituri de lac purtată de prinții imperiali în timpul Kakan-no-Gi, ritualul care marchează majoratul.

Tot ca parte a tradiției imperiale, se așteaptă ca Prințul Hisahito să împrumute gosokutai tatălui său, un veșmânt rezervat celor mai oficiale sărbători organizate la curtea japoneză și care constă în principal într-un ho, o robă exterioară din mătase neagră. Kakan-no-Gi nu va avea loc până în primăvara anului 2025, după ce tânărul prinț va absolvi liceul în martie anul viitor. „Cred că este potrivit (pentru unicul fiu al Prințului moștenitor Akishino) să ia parte la evenimente și ritualuri oficiale la Palat după celebrarea oficială a majoratului său”, a spus Marele Șambelan. În cursul acestei zile de ceremonii, tânărul prinț urmează să primească din partea Împăratului Naruhito așa-numitul Ordin Suprem al Crizantemei.

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles al III lea cu rugbistele din Noua Zeelanda   GettyImages 2170662093 jpg
FotoJet William și mătușa jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (6) jpg
Prințul Willia Foto Profimedia jpg
Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   Profimedia jpg