Aşa s-au îmbrăcat la nunta lor aceste figuri regale. Redacţia OK! le-a dat note!

9 mai, 2018
BeFunky Collage jpeg

Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip

Regina Angliei, pe atunci Prinţesa Elisabeta, s-a căsătorit cu fermecătorul Prinţ Philip pe 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey. Având în vedere că mireasa urma să fie, într-o zi, suverana regatului britanic, croitorul însărcinat cu realizarea rochiei ei, Norman Hartnell, şi-a propus să deseneze cea mai frumoasă rochie din lume. Cea mai spectaculoasă sigur a fost, iar pentru crearea ei s-au folosit mătase ivoire şi nu mai puţin de 10.000 de perle aplicate, ca să nu mai vorbim de trena spectaculoasă de 4,5 metri.

image

Nota redacţiei: 7!

Prinţesa Margaret şi Antony Armstrong-Jones

Pe 6 mai 1960, sora mai mică a reginei, fermecătoarea şi rebela Margaret, se căsătorea cu fotograful Antony Armstrong-Jones tot la Westminster Abbey şi tot într-o rochie creată de designerul regal Norman Hartnell. Descrisă ca fiind cea mai simplă rochie de mireasă purtată de o figură regală din istoria recentă, ţinuta din organza de mătase aleasă de Margaret i s-a potrivit acesteia de minune. În plus, less is more, nu-i aşa? Altfel, nunta a sfârşit în divorţ, în anul 1978.

image

Nota redacţiei: 9!

Prinţesa Diana şi Prinţul Charles

Data de 29 iulie 1981 este una dintre cele mai cunoscute, în ceea ce priveşte nunţile regale europene, pentru că o are în centru pe Prinţesa Inimilor. Şi acea rochie de mireasă a ei, extravagantă, bufantă, pompoasă, cu o trenă de peste şapte metri, la care astăzi ne uităm, ce-i drept, cu un ochi critic. Creată de soţii David şi Elizabeth Emanuel, rochia din tafta de mătase ivoire şi dantelă de epocă a dat tonul, în acel an, în materie de model de rochii de mireasă.

image

Kate Middleton şi Prinţul William

Este cea mai recentă şi cea mai urmărită nuntă regală modernă. S-a întâmplat pe 29 aprilie 2011 la Westminster Abbey, iar Kate s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor. Cu tot cu rochia de mireasă creată de designerul Sarah Burton de la casa Alexander McQueen, din satin şi cu aplicaţii de dantelă preţioasă, al cărei cost a fost estimat la 250.000 de lire sterline. Criticii de modă au descris-o ca fiind un mix de tradiţie şi modernitate, iar creatorii de modă de pretutindeni au furat modelul, desenând replici ale celebrei rochii cu tăietură clasică.

image

Regina Letizia şi Regele Felipe

Este un alt caz de femeie divorţată care devine soţie de prinţ, aşa cum se va întâmpla cu Meghan Markle. Frumoasa Letizia a devenit jumătatea oficială a viitorului rege al Spaniei pe 22 mai 2004, iar rochia pe care a ales-o în ziua ei cea mare nu se ridică la înălţimea bunul gust pentru care este recunoscută. Ţinuta cu influenţe tradiţional spaniole, din mătase cu broderie complicată şi trenă de 4,5 metri, creată de Manuel Pertegaz, părea un pic cam mare pe silueta fragilă a miresei.

image

Nota redacţiei: 6!

Prinţesa Charlene şi Prinţul Albert de Monaco

Pe 1 iulie 2011, Principatul de Monaco trăia evenimentul mult aşteptat: nunta suveranului Albert al II-lea cu o înotătoare sud-africană, despre care s-a zvonit că a vrut să fugă, cu câteva zile înaintea ceremoniei. Dincolo de dramă, trebuie să recunoaştem că rochia de mireasă aleasă de Charlene a fost una dintre cele mai şic de la vreo nuntă regală modernă. Nici nu-i de mirare, având în vedere că a fost creată de Giorgio Armani! Rochia din mătase în stil retro ar fi fost, cu siguranţă, admirată şi de Grace Kelly...

image

Nota redacţiei: 10!

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Kate și Roger PNG
Casa Regală Hașemită, Regina Rania jpg
mel23 jpg
kate300 jpg
Lady Diana remember jpg
red1 jpg
maria laura a belgiei PNG
mel21 jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (5) jpg
Prințesa Anne a împlinit 72 de ani jpg
hary jpg
Outfituri Jubileu royals OKMagazine (5) jpg
heti jpg
Meghan Markle şi prinţul Harry
printul harry si chilotii lui jpg
geo9 jpg
7 mary a danemarcei jpg jpeg
meghan markle profimedia 0696703217 jpg