ASR Principesa Margareta, mesaj emoționant la moartea Regelui Mihai I

Custodele Coroanei, Principesa Margareta, a vorbit pentru prima oară de la moartea tatălui său, Regele Mihai, ultimul monarh al României. Marți seara, fiica cea mare a Regelui Mihai, Alteța Sa Regală Principesa Margareta a transmis un mesaj emoționant către poporul român.

Români,

Țara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament și răbdare. Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune. În aceste clipe grele, suntem uniți în suferința noastră.

Cu infinită iubire și principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană. Bunătatea și iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înțelepciunea lui a asigurat continuitatea identității noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al țării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului român. Prin întreaga sa viață, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu națiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi.

Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român.

Așa să ne ajute Dumnezeu!“

Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață marți la ora 13:00, ora României, la domiciliul său din Elveția, la vârsta de 96 de ani, anunța ieri Casa Regală a României. Conform Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, după decesul Majestății Sale Regele Mihai I, Alteța Sa Regală Margareta, Principesa Moștenitoare a României, va purta titlul de „Custode al Coroanei României”, iar consortul său va purta titlul de „Alteţa Sa Regală Principele Consort al României”, este mesajul oficial venit din partea Casei Regale a României.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA