Astăzi e ziua Principesei Elena. Află povestea ei

15 noiembrie, 2016
Principesa Elena este mama fostului Principe Nicolae  jpeg

Una dintre fiicele Regelui Mihai I îşi aniversează astăzi ziua de naştere. Iată câteva detalii despre viaţa acesteia.

Principesa Elena este mama fostului Principe Nicolae.

Astăzi, Familia Regală o sărbătoreşte pe Principesa Elena, cea de-a doua fiică a Reginei Ana şi a Regelui Mihai I. Aceasta are patru surori: pe Principesele Margareta, Maria, Irina şi Sofia.

Născută pe 15 noiembrie 1950, la Lausanne, este cea de-a doua fiică a Regelui Mihai I al României şi a Reginei Ana, dar şi mama lui Nicolae, cel căruia i s-a luat titlul de „Principe”.

Regele Mihai şi Regina Ana, alături de fiicele lor cele mari, Margareta şi Elena.

A copilărit în Anglia, alături de părinţi şi de surorile ei, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principesa Irina.

Şi-a început studiile în Italia, la Florenţa, împreună cu sora sa mai mare, Principesa Margareta. A urmat gimnaziul la Şcoala Internaţională din Elveţia, apoi la Daneshill House School, Hampshire, unde a rămas până în 1965, încheindu-şi studiile la Bexhill-on-Sea.

În ultima parte a adolescenţei, Principesa Elena a călătorit, pentru o perioadă de 19 luni, în Asia de sud-est, făcând parte dintr-un grup coral care cuprindea mai mult de 100 de persoane din 56 de ţări. Cu această ocazie, Principesa a vizitat India, Malaysia, Hong-Kong, Singapore, Australia, Noua Zeelandă, Papua-Noua Guinee, Iran, Malta şi provincia Tirol din Italia. Astfel, şi-a descoperit pasiunea pentru călătorii şi dorinţa de a afla cât mai multe despre oamenii şi culturile din diferite colţuri ale lumii.

După studiile efectuate în Elveţia, s-a angajat de timpuriu la Londra, în cadrul vestitei case de licitaţii Christie’s din Geneva, unde s-a ocupat de vânzarea de bijuterii şi obiecte de artă şi unde a învăţat arta restaurării lor - ceea ce i-a folosit mai târziu la Muzeul Anton Ulerich din Hanovra, la restaurarea unei colecţii de ceramică.

În ianuarie 1975 s-a mutat la Londra, unde a urmat un curs de administraţie. După absolvirea acestuia, Principesa Elena a lucrat la Academia Londoneză de Muzică şi Artă Dramatică, în cadrul unui proiect dedicat ajutorării copiilor cu probleme auditive.

În 1982, Principesa Elena s-a întors în Anglia.

S-a căsătorit de două ori. Primul mariaj a fost cu medicul Leslie Medforth-Mills (20 iulie 1983-28 noiembrie 1991), cu care are are doi copii, pe Nicolae (n. 1 aprilie 1985) şi pe Elisabeta Karina de Roumanie (n. 4 ianuarie 1989). Apoi s-a recăsătorit, pe 14 august 1998, la Peterlee, cu Alexander Nixon – care a primit titlul de „Excelenţă”.

Principesa Moştenitoare şi Principele Radu, alături de Principele Nicolae şi sora lui, Elisabeta, Principesa Elena şi soţul acesteia, Alexander Nixon.

În 2010, fiul său, Nicolae, a primit la împlinirea vârstei de 25 de ani titlul de „Alteţă Regală”, moment din care acesta a luat parte la majoritatea activităţilor Familiei Regale a României, mai ales după 2012, când şi-a terminat studiile la Londra. Din păcate, anul trecut Regele Mihai I a considerat de cuviinţă să-i retragă lui Nicolae toate titlurile şi privilegiile.

Fostul Principe părea candidatul ideal la succesiunea tronului.

Nicolae e pasionat de ciclism, aviaţie şi sporturile cu motoare turate.

Anul acesta, trecerea în nefiinţă a mamei sale, Regina Ana, i-a agravat afecţiunea de care suferă de ceva timp, psoriazis, lucru vizibil pe mâinile sale.

Principesa Elena este a doua în Linia de Succesiune la Tronul României, după sora ei, Principesa Moştenitoare. Alteţa Sa Regală petrece mai multe săptămâni pe an în ţară, în special de Crăciun şi în luna mai.

Ea îşi continuă activitatea caritabilă, strângând fonduri prin amabilitatea organizaţiilor locale şi prin galele private de caritate, organizate în Marea Britanie. Fundaţia Principesa Elena a fuzionat cu Fundaţia Principesa Margareta a României, Principesa Elena devenind membru al Consiliului de conducere al Fundaţiei Principesa Margareta a României.Recente pe Ok! Magazine

meg2 profi jpg
povestea de dragoste dintre Regele Charles al III lea si Regina Consoarta Camilla   Profimedia jpg
harry8  profimedia jpg
meghan si harry profi jpg
Prințul Ioachim și Prințesa Marie ai Danemarcei, cu copiii, Profimedia (11) jpg
Prințesa Charlene de Monaco, Profimedia jpg
Ce mesaj transmite Regina Margareta a Danemarcei, Profimedia (4) jpg
william și kate jpg
meghan instagram jpg webp
regina letizia profimedia 4 jpg
Camilla și Catherine, Profimedia jpg
megan  harry profi2 jpg
Regele Charles, Profimedia (4) jpg
printul harry si meghan markle
camilla profi6 jpg
fotografia oficiala cu Regele Charles al III lea, Regina Consoarta Camilla, Printul Mostenitor William si Printesa Kate   Buckingham jpg
charles si camilla2 profi jpg
brandul Sussex, Meghan Markle, Prințul Harry  Surasa foto   Profimedia jpg