Astăzi, Regina Elisabeta ar fi împlinit 97 de ani. Ce mesaje emoționante transmit membrii familiei regale

21 aprilie, 2023

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ar fi împlinit azi 97 de ani, ocazie cu care membrii familiei sale transmit omagii în amintirea îndrăgitei suverane.

FotoJetElisabeta97ani (1) jpg

În capul listei se află desigur însuși Regele Charles al III-lea, primul născut al Reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Philip. Monarhul britanic a vorbit mereu despre răposata sa mamă cu deosebită considerație și drag, simțind nevoia să sublinieze că Maiestatea Sa a condus timp de 70 de ani regatul cu deosebită înțelepciune și corectitudine.

Astăzi, 21 aprilie, în ziua în care Maiestatea Sa ar fi împlinit 97 de ani, Charles îi aduce un omagiu emoționant mamei sale.

Conturile de socializare oficiale ale familiei regale britanice au distribuit o frumoasă imagine cu răposata suverană.

Elisabeta 96 ani PNG

Fotografia realizată în iunie 2022, cu doar câteva luni înainte de moartea Reginei, la vârsta de 96 de ani, în Balmoral, este însoțită și de câteva rânduri emoționante: ”Astăzi ne reamintim viața incredibilă și moștenirea lăsată de Maiestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, în ziua în care ar fi împlinit 97 de ani. Când Maiestatea Sa s-a născut în aprilie 1926, nimeni din familia sa nu se gândea că Prințesa Elisabeta avea să devină cândva regină. Dar în urma abdicării unchiului său, Regele Edward al VIII-lea, în 1936, tatăl Elisabetei a urcat pe tron. Când regele George al VI-lea a murit în februarie 1952, Prințesa Elisabeta a devenit Regina Elisabeta a II-a, la doar 25 de ani. Maiestatea Sa a devenit cel mai longeviv monarh al Marii Britanii – singurul din istorie care a sărbătorit Jubileu de platină”.

Însă cea mai impresionantă fotografie cu Regina Elisabeta este cea postată pe contul Prinților de Wales și realizată chiar de către Kate Middleton, anul trecut, la castelul Balmoral, în care răposata regină apare împreună cu cei doi nepoți mai mici și majoritatea strănepoților ei, printre care și Prinții George, Charlotte și Louis.

Queen Elizabeth’s 97th birthday png

Fanii regali au luat cu asalt conturile regale de socializare pentru a-și exprima condoleanțele și gândurile pentru răposata suverană: ”La mulți ani în cer, draga noastră Regina”, ”O femeie minunată, odihnește-te în pace”, ”La mulți ani în eternitate!” au fost câteva dintre ele.

Regina tânără jpg

Sarah Ferguson, Ducesa de York, a marcat și ea momentul pe contul său de socializare: ”Azi draga noastră regină ar fi împlinit 97 de ani. O să mă gândesc la ea toată ziua. 70 de ani a fost o prezență constantă în viețile noastre, iar pentru mine a fost o soacră minunată. Îmi lipsește mai mult decât pot descrie în cuvinte.”

Fergie are o legătură specială și acum cu Regina Elisabeta, căci Ducesa i-a preluat răposatei suverane cățeii Corgi, de care este extrem de atașată.

sarah ferguson jpg

Foto: InstagramRecente pe Ok! Magazine

Kate și William, Wales, Getty (5) jpg
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
Masako și Naruhito ai Japoniei la nunta lor GettyImages 50938391 jpg
Kate Middleton cu familia  foto   Profimedia jpg
Printul Jean Christophe Napoleon   Familia Bonaparte, Facebook jpg
William și Kate, Wales, Profimedia jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck si Regina Jetsun Pema ai Bhutanului in Mongolia la manastirea Gandantegchilen cu Jigme Namgyel   Casa Regala bhutaneza 15 jpg
Meghan Markle Prințul Harry și Serena Williams GettyImages 2161692638 jpg
Prințesa Kate, Prințul William, copiii Wales George, Charlotte, Louis, GettyImages (3) jpg
Harry și Meghan la Premiile Pat Tillman, Profimedia (3) jpg
Regele Felipe și Prințesa Leonor Foto Getty Images (8) jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia ai Suediei   Instagram (1) jpg
David Armstrong Jones, Conte de Snowdon, si Isabelle de la Bruyere   profimedia 0884660099 jpg
Regina Letizia a Spaniei și Felipe colaj getty images jpg
Prințesa Leonor   profimedia 0888949843 jpg
FotoJet Zara și Mary jpg