Au fost, odată, aceste obligații pentru femeile de la Buckingham…

Citeste tot despre:

, ,

Pe vremuri, femeile de la casa regală britanică nu erau chiar atât de libere și independente precum cele din prezent, a se citi Meghan Markle, Zara Phillips sau Prințesa Eugenie. Obligațiile care veneau la pachet cu titlul regal erau destul de stricte. Iată câteva dintre ele!

Prințesa Margaret, alături de ofițerul Peter Townsend

O femeie divorțată să se mărite cu un prinț de sânge? A se citi Meghan Markle și Prințul Harry. Pe vremuri era inadmisibil. Mai mult, să te căsătorești cu o persoană divorțată era considerat un păcat și n-avea nicio șansă să obțină aprobarea reginei. Și s-a întâmplat la case foarte mari, mai exact în cazul surorii Elisabetei, Prințesa Margaret, care a fost obligată să încheie relația ei cu ofițerul Peter Townsend, din cauză că acesta mai fusese căsătorit.

Conform unei legi care datează din anul 1701, membrii familiei regale nu au voie să se căsătorească cu persoane de credință catolică. Asta deoarece casa regală este conducătoarea Bisericii Anglicane, una de formare protestantă, iar scopul ei este să țină vie această moștenire. Un lucru peste care nu se trece nici azi, căci și Meghan a fost botezată în această credință înainte să se căsătorească cu Prințul Harry.

Prin anii 1900, odrasla născută în familia regală trebuia… certificată. Da, chiar așa, iar acest lucru se făcea prin prezența unui oficial al guvernului britanic în sala de nașteri. Chiar în timpul nașterii. Nimeni nu-și dorea un fals.Când Regina Elisabeta a venit pe lume, pe 21 aprilie 1926, tatăl ei n-a fost prezent în cameră, însă Secretarul de Stat, da. După nașterea suveranei, s-a renunțat la obicei, iar mamele regale care i-au urmat au răsuflat ușurate.

Michael Middleton și Carole Middleton

Membrii familiei regale nu aveau voie să comunice cu oamenii fără sânge albastru. Chiar dacă se întâmpla ca unii prinți să aibă rude printre oamenii obișnuiți, cum este cazul lui William și-al familiei soției sale, Middleton. Pe timpuri, aceste rude n-aveau niciun contact cu moștenitorii născuți din astfel de mariaje. Nu mai este cazul acum. Familia lui Kate Middleton este cât se poate de apropiată de cea regală și, mai ales, de copiii de Cambridge. Un fapt aproape supărător pentru Prințul Charles, care se plânge că nepoții lui petrec mai mult timp cu cuscrii decât cu el.

O altă regulă care n-a murit (încă) are de-a face cu hainele copiilor regali. Ei bine, la casa regală, doar adulții pot purta pantaloni lungi. Acesta este motivul pentru care copiii, a se vedea Prințul George, îmbracă pantaloni scurți indiferent de anotimp. După ce împlinesc opt ani, însă, au liber la haine de orice lungime.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA