Au reaprins flacăra! Charlène și Albert și-au zâmbit și s-au ținut de mână în văzul tuturor

19 iunie, 2024

Flacăra olimpică a ajuns la Monaco! Ceremonia a fost condusă de cuplul princiar monegasc, care a fost mai tandru în public ca oricând.

Printul Albert de Monaco si Printesa Charle, cu copiii Printul Jacques si Printesa Gabriella cu flacara olimpica   Eric Mathon, Axel Bastello, Michael Alesi, Gaetan Luci, Palatul Princiar (4) jpg

Mai este o lună până la începerea Jocurilor Olimpice de la Paris, iar flacăra olimpică a intrat deja pe tărâm francez. Chiar ieri, torța, simbolul competiției, a făcut o escală în Principatul Monaco, unde a fost primită de Prințul Albert al II-lea, de soția sa, Prințesa Charlène, și de copiii lor, prinții Jacques și Gabriella.

Sub un soare strălucitor, pilotul de Formula 1, Charles Leclerc, a fost primul purtător al torței, urmat de schioarea Alexandra Coletti, campionul la ping-pong Xiaoxin Yang și de campionul la bob Rudy Rinaldi. Traseul a trecut pe la Port Hercule, prin Market Place şi Rampe Major, încheindu-se în piața din fața Palatului Regal, în fața statuii Malizia, în prezența a numeroși invitați de prestigiu.

Prințul Albert și Prințesa Charlène - ea însăși fostă participantă la Jocurile Olimpice la probele de natație - au fost cei care au preluat torța, simbolul Jocurilor Olimpice, care vor începe în capitala franceză pe 26 iulie. Cu zâmbete largi și ținându-se de mână, cuplul suveran, îmbrăcat în ținută oficială sportivă albă, a pozat pentru fotografi, ținând sus flacăra olimpică. În spatele lor fluturau steagurile olimpice purtând cele cinci inele celebre, simbolizând cele cinci continente unite sub același spirit al prieteniei și al fair-play-ului.

Și, ca niciodată parcă până acum, Prințesa Charlène și Prințul Albert de Monaco erau fericiți, degajați și copilăroși, ceea ce ne dă speranțe că lucrurile între ei au intrat pe un făgaș armonios.

Pentru a celebra acest eveniment istoric, gemenii lor, Prințul moștenitor James și Prințesa Gabriella, s-au alăturat festivităților publice într-o atmosferă de sportivitate și veselie generală. Cu ochelari de soare, ținute sport negre și cu tricouri având blazonul princiar în piept, cei doi copii s-au bucurat de acest moment de comuniune în prezența unei mulțimi numeroase.

Flacăra olimpică a sosit în Vieux-Port din Marsilia pe 8 mai și își continuă călătoria prin Franța. După Monaco, ea se va opri la Antibes.

Aceasta a fost a doua trecere a Flăcării Olimpice în Principat, la 56 de ani după o primă ștafetă monegască în drum spre Jocurile Olimpice de iarnă de la Grenoble din 1968.

Vara aceasta, cu ocazia centenarului Jocurilor Olimpice de la Paris 1924, Prințul Albert al II-lea, ca membru al Comitetului Olimpic Internațional și președinte al Comisiei de Sustenabilitate și Patrimoniu CIO, va sărbători titlul de campion olimpic la canotaj John B. Kelly, tatăl Prințesei Grace și bunicul Prințului Albert, a câștigat acum un secol pe Sena.

FOTO: Eric Mathon / Axel Bastello / Michael Alesi / Gaetan Luci /Palatul PrinciarRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regina Maria recolorizare cu AI   Florin Rostariu jpg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (1) jpg
Printesa Rajwa si Printul Hussein al Iordaniei inainte de a deveni parinti   Casa Regala hasemita 2 jpg
Regele Felipe, Letizia, Leonor și Sofia profimedia 0890280483 jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg
Alina Maria și Nicolae al României alaturi de cei doi copii foto Facebook jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (1) jpg
Charles și Camilla la deschiderea de stat a Parlamentului, 17 iulie 2024, GettyImages (1) jpg
Felipe Juan Froilán FOTO Profimedia jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Familia Regala din Bhutan in desertul din Mongolia   Casa Regala jpg
Meghan Markle, Regele Charles și Prințul William  foto   Profimedia jpg
Pippa Middleton la Wimbledon profimedia 0889645741 jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg