Au renunțat la titlurile regale din iubire! După Prințul Harry, pe listă e și Carol al II-lea

15 februarie, 2023

Prințul Harry și Meghan Markle, pe primul loc

Ducele și Ducesa de Sussex au renunțat la rolurile lor ca membri seniori ai Familiei Regale a Marii Britanii. Pe 8 ianuarie 2020, Harry și Meghan și-au anunțat planurile de a se retrage și de a-și împărți timpul între Marea Britanie și America de Nord.

„După multe luni de reflecții și discuții în familie, am ales să facem o schimbare anul acesta, prin a ne clădi un nou rol în cadrul acestei instituții regale. Intenționăm să facem un pas în spate ca membri din prim plan ai familiei regale și să muncim pentru a deveni independenți financiar, continuând în același timp să o sprijinim total pe regină”, au anunțat cei doi, în urmă cu 3 ani de zile.

Acum, Prințul Harry și Meghan locuiesc în Montecito, Santa Barbara, împreună cu copiii lor, Archie și Lilibet.

Printul Harry si Meghan Markle   profimedia 0356281773 jpg

Prințul Philip a renunțat la pretențiile regale din Grecia și Danemarca

La căsătoria cu Elisabeta a II-a Marii Britanii, Prințul Philip a fost nevoit să renunțe la titlurile regale din iubire, căci el era atât prinț în Grecia, cât și în Danemarca.

Astfel, Prințul Philip, care a devenit Prinț Consort după mariajul cu Elisabeta a II-a, a luat numele de fată al mamei sale - Mountbatten. Pentru sacrificiul său, regina i-a dat câteva titluri precum Baron Greenwich și Duce de Edinburgh.

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani în aprilie 2021, în timp ce Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani, în septembrie 2022.

philip  regina profi jpg

Regele Edward al VIII-lea a abdicat pentru Wallis Simpson

El este, poate, cel mai faimos rege care a abdicat din dragoste. După mai puțin de un an pe tron, Edward a renunțat la tot și a părăsit Londra pentru a se căsători cu Wallis Simpson.

„Mi-a fost imposibil să port povara grea a responsabilității și să-mi îndeplinesc îndatoririle de rege așa cum mi-aș dori fără ajutorul și sprijinul femeii pe care o iubesc”, a spus el în anunțul său oficial.

Edward al VIII-lea si Wallis Simpson

Prințesa Mako a renunțat la titlurile regale din iubire

Prințesa Mako a Japoniei este unul dintre cei mai recenți membri regali care a renunțat la titlu din dragoste. În 2017, ea și-a refuzat dreptul la tron pentru a trăi o poveste de dragoste cu Kei Komuro, care nu face parte din nicio familie regală, el e avocat.

Conform legii regale japoneze, o femeie regală trebuie să renunțe la titlu dacă partenerul ei nu are un titlu aristocratic. În octombrie 2021, a fost confirmat că prințesa Mako s-a căsătorit cu iubitul ei de la facultate, Kei, pierzându-și astfel statutul regal. De asemenea, ea a refuzat o plată oferită femeilor regale la plecarea lor din familie.

Mako și Kei Komuro, Getty (1) jpg

Regele Carol al II-lea a abdicat și el din iubire

Carol al II-lea, care a fost regele României între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940, a fost forțat să-și abdice de două ori la tron: o dată din dragoste și apoi din motive politice, când a fost forțat în 1940.

El s-a căsătorit cu una dintre consoartele sale, Elena Magda Lupescu, în 1947, după ce aceasta îi fusese amantă. Fiul lui e Regele Mihai I al României, care s-a stins din viață în 5 decembrie 2017, în Elveția.

800px Magda Lupescu, Rumunii Karola II jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg
Printese si regine cu probleme de sanatate si cumpene   Casa Regala jpg
Margareta a României cu surorile Sofia și Maria Facebook jpg
Harry, Charles, Peter Phillips, Anne, Andrew și Edward la înmormântarea Reginei în 2022, GettyImages jpg
pippa kate jpeg