Bijuteria specială cu care Prințesa Charlotte e văzută pentru prima oară: are un cuvânt în arabă

16 iulie, 2024

Micuța a făcut furori duminică la Wimbledon. Singura fiică a Prințului William și a Prințesei Kate s-a transformat într-o adevărată domnișoară.

Charlotte și Kate, Profimedia (2) jpg

Alături de cocheta sa mamă, Kate Middleton, dar și de mătușa Pippa, Prințesa a savurat din plin atenția publicului, pentru prima dată în mod vizibil.

Charlotte a strălucit și a vrut să strălucească. Nu s-a mai ferit și nu a mai fost timidă, ci dimpotrivă: își ia locul binemeritat de viitoare prințesă regală.

Are carisma mamei, seamănă fantastic de mult cu tatăl William, iar fanii regali nu pot trece cu vedere nici prezența sa impunătoare și carismatică moștenită vădit de la bunica paternă, regretata Prințesă Diana.

La Wimbledon, Charlotte a făcut și o paradă de cochetărie. Pe lângă rochița adorabilă în buline, tânăra domnișoară și-a etalat și o nouă bijuterie, plină de simbolistică.

Prințesa Charlotte, Profimedia jpg

Este vorba de o brățară de aur cu o amuletă specială, ochiul lui Horus. Se spune că acest simbol te protejează de ochiul rău.

Ochiul lui Horus ( anterior numit Wedjat sau Udjat), este un simbol antic egiptean, de protecție si de putere regală. Acest simbol sacru se regăsește pe aproape toate operele de artă. Era considerat o sursă de fluid magic, ochiul-lumină purificator.

Simbolul Ochiul lui Horus, un ochi stilizat cu semne distinctive, era considerat a avea o putere magică de protecție și apărea frecvent în arta egipteană antică. A fost unul dintre cele mai comune motive pentru amulete, rămânând în uz din Vechiul Regat (c. 2686-2181 î.Hr.) până în perioada romană (30 î.Hr. - 641 d.Hr.).

Mai mult, brățara mai are o componentă interesantă. Potrivit HELLO!, pe brățară este inscripționat numele Prințesei Charlotte în arabă.

Nu se știe de unde are micuța brățara, însă este posibil să fie din Iordania, una din destinațiile de vacanță ale familiei sale sau poate un cadou regal.

Mulți oameni poartă aceste brățări cu ochi, care se găsesc din belșug în țările arabe, în Turcia sau Grecia. Despre simbol se crede că protejează și împotriva deochiului.

Foto: GettyImages & Profimedia 



Recente pe Ok! Magazine

Trooping The Colour 2017 jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg