Bijuteria specială pe care Regina Elisabeta a II-a a purtat-o timp de 70 de ani!

22 iunie, 2018
New Royal Portrait jpeg

În vistieria regală se regăseşte o colecţie impresionantă de bijuterii. De la broşe până la cercei, tiare şi inele, Regina Elisabeta a etalat de-a lungul domniei sale zeci de piese unice, pe care fie le-a moştenit, fie le-a primit cadou de la diplomaţi străini. Există, însă, în colecţia Majestăţii Sale o bijuterie extrem de preţioasă, de care nu se dezice niciodată şi pe care o deţine de mai bine de şaptezeci de ani.

2011. Are o colecţie impresionantă de bijuterii

Dacă la banchete de stat, evenimente de zi ale monarhiei şi sărbători în familie Regina Elisabeta are grijă să aleagă doar acele bijuterii care s-ar potrivi ocaziei şi ţinutei, acest accesoriu este mereu parte din outfitul său. Îl poartă de mai bine de şaptezeci de ani, fiind, de altfel, cel mai des purtat din întreaga ei colecţie. V-aţi dat seama despre ce e vorba?

Nu, nu este verigheta, căci e de notorietate faptul că regalităţile nu poartă una. Doar Prinţul Harry a hotărât să-şi arate dragostea faţă de soţia sa, Meghan Markle, purtând un astfel de accesoriu. În cazul Reginei Elisabeta  a II-a este vorba despre inelul de logodnă primit, evident, de la Prinţul Philip, cel cu care e căsătorită de 70 de ani.

Unele bijuterii le-a moştenit

Înelul de logodnă prezintă un diamant de trei carate, cu o poveste aparte. Se pare că Prinţul Philip a extras acest diamant din tiara mamei sale, Prinţesa Alice, pentru a-i crea inelul de logodnă a celei care a devenit, între timp, cea mai longevivă regină în istoria Marii Britanii. Din aceeaşi tiară, Ducele de Edinburgh a avut grijă să-i creeze şi o brăţară soţiei sale, pentru a avea un set.

Prinţul Philip i-a creat inelul de logodnă cu un diamant din tiara mamei sale

Nici nu e de mirare, aşadar, că Regina Elisabeta nu iese niciodată din palat fără acest inel pe deget. E adevărat, uneori ăîl acoperă cu mănuşi, însă suverana a declarat de nenumărate ori că este cea mai preţioasă bijtuerie a ei şi că o poartă mereu. Am avut şi noi ocazia să-l admirăm de mai multe ori, în mod special în portretele oficiale, emise de Casa Regală a Marii Britanii.

foto: arhivăRecente pe Ok! Magazine

Kate și Roger PNG
Casa Regală Hașemită, Regina Rania jpg
mel23 jpg
kate300 jpg
Lady Diana remember jpg
red1 jpg
maria laura a belgiei PNG
mel21 jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (5) jpg
Prințesa Anne a împlinit 72 de ani jpg
hary jpg
Outfituri Jubileu royals OKMagazine (5) jpg
heti jpg
Meghan Markle şi prinţul Harry
printul harry si chilotii lui jpg
geo9 jpg
7 mary a danemarcei jpg jpeg
meghan markle profimedia 0696703217 jpg