Bijuteriile istorice purtate de Kate Middleton și Camilla Parker la Ziua Commonwealth-ului

15 martie, 2023

Cele două doamne au avut o ieșire fabuloasă la Ziua Commonwealth-ului, care se sărbătorește anual, în a doua luni din martie. De data aceasta, s-a întâmplat 13 martie 2023.

FotoJetCamillașiKate jpg

Nicio ieșire în public a femeilor regale nu este întâmplătoare, ci foarte bine pregătită înainte. Ținutele și accesoriile sunt rulate sistematic și fiecare piesă are o poveste, o însemnătate.

Apariția lui Kate Middleton de Ziua Commonwealth-ului a fost spectaculoasă, de departe una dintre cele mai bune ale sale de până acum, semn că Prințesa de Wales este din ce în ce mai pregătită să devină regină. Deocamdată, a făcut echipă cu actuala regină consoartă, Camilla Parker Bowles.

Cele două doamne regale au purtat broșe istorice.

Kate Middleton a avut un taior cu o croială de inspirație vintage, creația unuia dintre designerii săi preferați, Erdem. Costumul șic bleumarin cu inserții albe face parte din colecția de toamnă 2023 a lui Erdem. Fusta este și ea spectaculoasă, cu modelul reversat pe interior. Prințesa de Wales a fost perfect asortată cu pălărie, mănuși, clutch și pantofi cu toc bleumarin. În piept a purtat mândră una din broșele regale de colecție. Potrivit lui Maxwell Stone, expert britanic bijutier la Steven Stone Jewelers, broșa purtată de Kate Middleton este una dintre preferatele prințeselor, de-a lungul vremurilor. Se știe că bijuteriile regale rămân în familie și sunt moștenite din generație în generație.

”Broșa purtată de Prințesa de Wales este încărcată de istorie! Este o piesă fabuloasă, ce datează din 1863, când viitorul Rege Eduard al VII-lea s-a însurat cu Prințesa Alexandra a Danemarcei”, a dezvăluit Stone pentru Page Six.

”Această broșă i-a fost dăruită Alexandrei de ”Doamnele din nordul Țării Galilor” și reprezintă penele distinctive, simbolul Prințului de Wales, titlu deținut la ora actuală de William și Kate.”

Broșa este evaluată de Stone la aproximativ 400.000 de dolari. Ea include safire albastre, mici diamante, rubine, smaralde, care simbolizează steagul galez. Broșa a fost purtată de Prințesele de Wales, inclusiv Diana sau Camilla, când Charles încă era Prinț de Wales.

La Ziua Commonwealth-ului, Kate Middleton și Prințul William s-au asortat perfect, iar tema principală a fost bleumarin. Ca de fiecare dată în codul eleganței, partenerul are cravata în aceeași culoare cu nuanța predominantă a ținutei partenerei. Cei doi au fost foarte șic împreună, iar ținutele lor s-au completat de minune. În același ton de albastru intră și fabuloasele bijuterii purtate de Prințesa de Wales, mai exact cele cu safire. Celebrul său inel de logodnă cu safir, care a aparținut fostei Prințese de Wales, Diana, mama lui William și fosta soție a Regelui Charles, dar și cerceii cu safire, tot moștenire de la răposata sa soacră.

Regina Camilla a optat pentru o imagine monocromă, una dintre culorile sale preferate, albastrul. Broșa Camillei este la fel, o bijuterie statement istorică, ea încorporează un safir enorm și diamante. Broșa i-a aparținut regretatei Regine Elisabeta a II-a, mama Regelui Charles.

Superba broșă este cunoscută ca broșa cu safir rusesc, e de pe vremea Împărătesei Maria Feodorovna a Rusiei în anii 1800 și a fost una dintre preferatele Reginei Mamă. Spectaculoasa bijuterie este formată din 18 diamante mari, înconjurate de altele mai mici, detalii de aur, iar în centru cca 8 sau 10 safire. Potrivit bijutierului Stone, broșa valorează aproximativ 680.000 de dolari.

Foto: Getty și ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg
printul philip 0 jpeg
Regele Charles și Regina Camilla în Germania (10) jpg
FotoJetAnne și Kate jpg
Lady Margarita profimedia 0093319524 jpg
charlene si familia
Charles si Camilla la Highgrove (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
meghan markle 1 jpg
Printul Harry   GettyImages 1425237886 jpg
Sarah Ferguson, GettyImages 1421646121 jpg
accident auto prințesa diana 1 jpg