Biograf regal: în noaptea nunții, Regele Juan Carlos și Regina Sofia se urau cu patimă

20 martie, 2024

Din culisele relației între cei doi foști suverani spanioli aflăm că niciodată nu s-au iubit cu adevărat.

Noaptea nunții lor a fost chiar de neuitat. FOTO: Profimedia
Noaptea nunții lor a fost chiar de neuitat. FOTO: Profimedia

Ziua de 14 mai 1962, când Regele Juan Carlos și Regina Sofia și-au unit destinele, ar fi trebuit să fie una a bucuriei și a pasiunii. Însă povestea lor nu a fost idilică, chiar dacă au rămas împreună o viață întreagă, iar astăzi relația lor este destul de tensionată și trăită la distanță.

Potrivit jurnalistei și biografului regal Pilar Eyre, Juan Carlos era cel mai vânat moștenitor al Casei de Bourbon, dar și cel mai mare Don Juan al Spaniei, aventurile sale cu cele mai frumoase femei făcând vâlvă atât în tinerețe, cât și în anii maturității, chiar și când avea copiii mari. Astfel că între el și soția sa lucrurile nu au mers bine încă de la începutul relației lor.

Poate că Regina Sofia s-a căsătorit din dragoste, dar Regele Juan Carlos, la acea vreme, era deja o pasăre liberă care își făcea cuibul unde voia. Potrivit lui Pilar Eyre, Sofia „s-a căsătorit virgină" și nici măcar nu s-a bucurat de soțul ei în noaptea nunții. El era și plictisit și lovit la o mână, după ce căzuse cu câteva zile înainte de cununie, iar la nuntă îl durea brațul. „L-au pus în ghips și avea dureri îngrozitoare. Noaptea, când au ajuns la barca unde urmau să-și petreacă noaptea nunții, s-a aruncat pe pat...", spune biografa Reginei Sofia, Pilar Eyre. Neștiind de starea soțului ei, Sofia și-a pus cea mai bună cămașă de noapte, gata să i se dăruiască lui Juan Carlos, dar acesta a exclamat: „Nu mai pot, mă doare atât de tare!".

Evident că a urmat o ceartă îngrozitoare între cei doi, mai ales că și la urechile Sofiei ajunseseră zvonurile infidelității lui, iar el n-ar fi vrut să se căsătorească. Cumva, în acel moment în care ar fi trebuit să-și sărbătorească uniunea în intimitate, ei se urau cu patimă. Dar nu au avut ce face și, pentru că Juan Calos se văita mult prea tare, Regina Sofia a trebuit să-și asume rolul de asistentă medicală. „A luat o pensetă și, bucată cu bucată, i-a scos de pe braț ghipsul care era lipit de rană", povestește Eyre într-una dintre cronicile sale de pe YouTube. Iar țipetele lui Juan Carlos se auzeau pe toată barca din cauza durerii: „Sunt uimită de ceea ce vor crede marinarii...", își spunea Sofia.

Au trecut aproape 62 de ani de la acel moment, iar viața lor nu a fost lapte și miere, așa cum visa Regina Sofia, ci înțepături și venin, cauzate în mare parte de infidelitățile lui Juan Carlos, dar și de conexiunile dubioase pe care acesta  le avea cu diverși lideri controversați. Cert e că, de mulți ani, el și soția sa nu mai locuiesc împreună, iar aceasta a fost cheia liniștii lor. Cel puțin ea, mereu neliniștită de aventurile și nereușitele soțului ei, duce acum un trai tihnit la Palatul Zarzuela, alături de sora ei, Irene, în timp ce Regele Juan Carlos locuiește în Abu Dhabi și nici măcar nu se gândește să revină la Palat.

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg