La mulți ani, Blue Queen! Regina Camilla a făcut o pasiune pentru culoarea albastră

17 iulie, 2024

Soția Regelui Charles a optat pentru două nuanțe diferite de albastru, două zile la rând, în deplasarea din Jersey.

Regina Camilla împlinește azi vârsta de 77 de ani. FOTO: Casa Regală
Regina Camilla împlinește azi vârsta de 77 de ani. FOTO: Casa Regală

Ea nu e „regina de pică”, e „regina de albastru”. Camilla surprinde mereu cu alegerile sale vestimentare, mai ales atunci când alege să poarte albastru. Și nu doar că e o culoare care o flatează, dar se pare că este și paleta ei cromatică preferată.

Drept dovadă, Regina Camilla a întors capetele zilele trecute, alegând din nou să poarte albastru pentru a doua zi la rând, în timpul vizitei sale și a Regelui Charles în Insulele Canalului Mânecii. Suverana a optat pentru o rochie din crep de mătase și o redingotă de la designerul Fiona Clare într-o nuanță de albastru regal, la sosirea în Guernsey.

Nu doar c-o prinde bine albastrul pe Camilla, dar e și culoarea ei favorită. FOTO: Casa Regală
Nu doar c-o prinde bine albastrul pe Camilla, dar e și culoarea ei favorită. FOTO: Casa Regală

Cu o zi înainte, regina a purtat o rochie tip cămașă de lungime midi, din mătase albastru deschis, de același designer.

Albastrul este cunoscut ca fiind culoarea preferată a soției Regelui Charles, care este adesea văzută purtându-l în diferite nuanțe și combinații. Am putea spune chiar că garderoba sa, de după moartea Reginei Elisabeta a II-a, este preponderent formată din piese vestimentare în această cromatică și că, cel mai probabil, consultantul său în materie de stil a sfătuit-o să rămână tributară acestei palete, care o pune frumos în evidență.

Și doar nu degeaba una dintre nuanțele gamei se numește albastru regal. Pe lângă faptul că e nelipsită din garderoba reginelor și prințeselor - așa cum mai sunt și albul, negrul și movul - , trebuie să remarcăm că este și culoarea preferată a unui alt membru al Familiei Regale britanice, Prințesa de Wales, o sursă susținând că problema se dovedește a fi „un coșmar” al modei regale pentru cei care le îmbracă pe cele două femei.

Designerul vestimentar al Reginei Camilla, Jacqui Meakin, care a preluat locul designerului vestimentar al Reginei Elisabeta, Angela Kelly, se spune că era destul de strictă în ceea ce privește alegerea culorilor ținutelor, în special în ceea ce privește cine poate purta culoarea albastru în același timp cu Camilla. Dar se spune că aceasta din urmă este mai permisivă cu această directivă (care nu trebuie privită strict estetic, ci și din punct de vedere al securității, pentru că poate fi mai ușor identificată în mulțime), atâta timp cât este o nuanță diferită de cea a reginei. Camilla poate acum să își aleagă ținutele înaintea tuturor celorlalte femei din Familia Regală. Face parte din ierarhia regală și asta include hainele și culoarea", a declarat sursa de la Palat pentru „Daily Express”.

Regina Camilla, la 77 de ani

Azi, consoarta Regelui Charles împlinește vârsta de 77 de ani. Cel mai probabil, după cele 2 zile petrecute în Jersey, Camilla va dori să se odihnească, dată fiind și accidentarea nedorită de la picior - cel mai probabil o luxație, din cauza căreia medicii i-au sugerat să poarte o fașă elastică.

Cu toate acestea, Regina Camilla rămâne cu bucuria de-a fi ajuns la Hauteville House, casa în care Victor Hugo își scria operele în timpul exilului său în Guernsey. Multe capodopere au fost scrise aici, inclusiv „Les Misérables”, „Toilers of the Sea” și „The Man Who Laughs”. Casa este o operă de artă, proiectată chiar de Victor Hugo. Iar vizita acolo a însemnat mult pentru Camilla, care este o cititoare înveterată și o promotoare a cititului - ea organizând sesiuni de citit pentru copii în timpul pandemiei.

FOTO: Casa Regală, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (2) jpg
Kate Middleton mâncând, Profimedia (4) jpg
Harry la surfing png
Regina Mathilde si Regele Philippe al Belgiei la Centrul Pompidou din Paris   profimedia 0921713475 jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Kate, William și Harry, Foto Getty (5) jpg
Charles Spencer   captura de ecran png
Printesa Diana si mama ei vitrega Raine GettyImages 1167027476 jpg
Regina Letizia si sora sa, Telma Ortiz   Profimedia 3 jpg
Ducesa de Edinburgh în verde lime, X (2) png
FotoJet Will jpg
Louis, William, Kate, Charlotte, George, Profimedia jpg
meghan harry 2021 gettyimages jpg
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
botezul fiului lui Nicolae al Romaniei Mihai al Romaniei Alina Maria Elisabeta Karina (47) jpg
Majestatea Sa Margareta la dineul centenarului relatiilor cu Elvetia   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
cel de al patrulea nepot pentru Principesa Elena, Augustus Mihai de Roumanie Metcalfe, nascut de Elisabeta Karina, sora lui Nicolae al Romaniei   Casa Majestății Sale 2 jpeg
Nunta Prințesei Eugenie, Getty (1) jpg