Bluza purtată de Lady Di în portretul de logodnă, scoasă la licitație! Cu câți bani ar putea fi vândută

28 noiembrie, 2023

Prințesa Diana a purtat o bluză specială pentru portretul ei de logodnă, bluză care a fost creată de aceeași designeri care i-au cusut și rochia de mireasă, de la nunta cu Regele Charles.

bluza Printesa Diana jpg

Bluza roz a regretatei Prințese Diana, purtată în 1992 în portretul de logodnă cu Regele Charles, care pe atunci ea Prinț de Wales, va putea fi achiziționată în cadrul licitației "Hollywood Legends" organizată de Julien's Auctions și Turner Classic Movies, unde se așteaptă ca articolul vestimentar să fie vândut cu un preț între 80.000 și 100.000 de dolari, scrie People.

Piesa este descrisă ca fiind o "bluză din crep roz cu guler tip volănaș și pliuri" și a fost creată de David și Elizabeth Emanuel, care sunt și creatorii rochiei de mireasă a Prințesei Diana. 

Potrivit casei de licitații Julien's Auctions, Prințesa Diana a ales bluza dintr-un raft de haine care i-a fost prezentat de fostul editor de modă Vogue, Anna Harvey. În cartea sa "A Dress for Diana", Elizabeth Emanuel a dezvăluit că o clientă a lăsat o pată de rimel pe o rochie făcută la comandă, însă nu a renunțat la material și a creat o bluză. 

"Când a văzut bluza noastră pe raft, s-a îndrăgostit de ea, a întrebat cine a făcut-o și a fost îndrumată către noi", a scris autorul, potrivit companiei de licitații. Emanuel a vândut piesa, care a fost văzută în numărul din februarie 1981 al revistei Vogue, iar apoi a fost expusă la Palatul Kensington pentru o expoziție între 2017 și 2019.

Licitația pentru bluza Prințesei Diana și alte obiecte va avea loc între 14 și 17 decembrie, atât în Beverly Hills, cât și pe site-ul licitației, cea de-a patra zi fiind intitulată "Glamour, Grace and Greatness". Compania de licitații o descrie ca fiind "o colecție a unora dintre cele mai importante piese care au făcut să se întoarcă capetele și să devină piese de referință ale celor mai mari modele de stil din toate timpurile, create de unii dintre cei mai aclamați și respectați designeri din istoria modei și a Hollywood-ului".

De asemenea, luna viitoare, în cadrul licitației, va fi scoasă la licitație și o rochie de seară purtată de Prințesa Diana și creată de Jacques Azagury, care se estimează că va putea fi vândută cu o sumă cuprinsă între 100.000 și 200.000 de dolari. Piesa a fost purtată de Diana la Florența, Italia, în 1985. Licitația va include, de asemenea, piese purtate de personalități precum Audrey Hepburn, Gloria Swanson, Barbra Streisand.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Getty (11) jpg
Emma Tallulah Behn, fiica lui Marta Luisa a Norvegiei  profimedia 0851678162 jpg
Meghan Markle sursa  profimedia jpg
Regina Mary a Danemarcei prinscreen daily mail png
Prințul William cu Renee Salt, supraviețuitoare a Holocaustului foto  GettyImages jpg
Prințesa Beatrice în argintiu jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer GettyImages 2032788897 jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regina Camilla și Olena Zelenska, GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar  profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry foto  GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg