Bluza purtată de Lady Di în portretul de logodnă, scoasă la licitație! Cu câți bani ar putea fi vândută

28 noiembrie, 2023

Prințesa Diana a purtat o bluză specială pentru portretul ei de logodnă, bluză care a fost creată de aceeași designeri care i-au cusut și rochia de mireasă, de la nunta cu Regele Charles.

bluza Printesa Diana jpg

Bluza roz a regretatei Prințese Diana, purtată în 1992 în portretul de logodnă cu Regele Charles, care pe atunci ea Prinț de Wales, va putea fi achiziționată în cadrul licitației "Hollywood Legends" organizată de Julien's Auctions și Turner Classic Movies, unde se așteaptă ca articolul vestimentar să fie vândut cu un preț între 80.000 și 100.000 de dolari, scrie People.

Piesa este descrisă ca fiind o "bluză din crep roz cu guler tip volănaș și pliuri" și a fost creată de David și Elizabeth Emanuel, care sunt și creatorii rochiei de mireasă a Prințesei Diana. 

Potrivit casei de licitații Julien's Auctions, Prințesa Diana a ales bluza dintr-un raft de haine care i-a fost prezentat de fostul editor de modă Vogue, Anna Harvey. În cartea sa "A Dress for Diana", Elizabeth Emanuel a dezvăluit că o clientă a lăsat o pată de rimel pe o rochie făcută la comandă, însă nu a renunțat la material și a creat o bluză. 

"Când a văzut bluza noastră pe raft, s-a îndrăgostit de ea, a întrebat cine a făcut-o și a fost îndrumată către noi", a scris autorul, potrivit companiei de licitații. Emanuel a vândut piesa, care a fost văzută în numărul din februarie 1981 al revistei Vogue, iar apoi a fost expusă la Palatul Kensington pentru o expoziție între 2017 și 2019.

Licitația pentru bluza Prințesei Diana și alte obiecte va avea loc între 14 și 17 decembrie, atât în Beverly Hills, cât și pe site-ul licitației, cea de-a patra zi fiind intitulată "Glamour, Grace and Greatness". Compania de licitații o descrie ca fiind "o colecție a unora dintre cele mai importante piese care au făcut să se întoarcă capetele și să devină piese de referință ale celor mai mari modele de stil din toate timpurile, create de unii dintre cei mai aclamați și respectați designeri din istoria modei și a Hollywood-ului".

De asemenea, luna viitoare, în cadrul licitației, va fi scoasă la licitație și o rochie de seară purtată de Prințesa Diana și creată de Jacques Azagury, care se estimează că va putea fi vândută cu o sumă cuprinsă între 100.000 și 200.000 de dolari. Piesa a fost purtată de Diana la Florența, Italia, în 1985. Licitația va include, de asemenea, piese purtate de personalități precum Audrey Hepburn, Gloria Swanson, Barbra Streisand.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg
Margareta a României cu Principele Radu la nunta lor foto Facebook jpg
Kate Middleton, Prințul William  sursa foto   GettyImages jpg
Kate și William, Wales, Getty (4) jpg
Printul William   GettyImages 2152220099 jpg
Printul Andrew si Sarah Ferguson   profimedia 0659279551 jpg
Prințesa Elisabeth a Belgiei Foto Profimedia jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (2) jpg
Meghan Markle în 2019, Profimedia jpg
Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton foto Instagram png
Alina Maria și Regina Letizia colaj jpg
Printesa Elisabeta, Regina Paola, Regele Albert, regina Mathilde si Regele Philippe al Belgiei de Ziua Nationala   Casa Regala (3) jpg
Prințesa Eleonore, Prințul Gabriel, Regina Mathilde, Regele Philippe, Prințesa Elisabeth, Prințul Emmanuel Foto Getty Images jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
Prințul Felix al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză jpg
Zara Tindall la Jocurile Olimpice de la Londra 2012   GettyImages 145106184 jpg
Kate Middleton și Prințul George Foto Getty Images jpg