Boala ce o chinuie pe Regina Letizia. Durerile vin și pleacă neașteptat

17 noiembrie, 2022
Regina Letizia a Spaniei, Getty (5) jpg

O vedem mereu distinsă, elegantă și într-o formă fizică de zile mari. Cu toate acestea, Regina Letizia suferă în tăcere de o boală foarte dureroasă.

Afecțiunea o afectează la nivelul picioarelor, mai ales că Regina Letizia are o pasiune cunoscută pentru pantofii cu toc. Ei bine, în zilele în care o vedem fără tocuri e posibil ca o durere cruntă să o macine.

Regina Letizia a Spaniei, Getty (11) jpg

Iar în cele mai recente apariții, a fost văzută cu pantofi fără toc sau cu toc foarte mic.

Potrivit Royal family news, un portal dedicat știrilor regale, Regina Letizia este chinuită de metatarsalgia cronică, afecţiune manifestată prin inflamaţie şi durere la nivelul picioarelor. Însă, din păcate, soția Regelui Felipe mai are o suferință, pe lângă aceasta.

În timpul unei întâlniri pe care a avut-o cu jurnaliştii cu ocazia Zilei Hispanităţii, sărbătoare naţională a Spaniei, celebrată la 12 octombrie, regina de 50 de ani a afirmat că a fost diagnosticată cu neuromul Morton la piciorul stâng, o boală ce afectează cu precădere femeile.

Neuromul interdigital, cunoscut drept neuromul Morton, este o neuropatie compresivă a nervului interdigital, ce adesea provoacă durere în regiunea antepiciorului. Localizarea tipică a durerii este în spațiul 3 interdigital (între al 3-lea și al 4-lea deget al piciorului).

Durerea se intensifică în momentul sprijinului la nivelul piciorului sau în cazul în care încălțămintea este neadecvată (pantofi cu toc). Simptomele sunt ameliorate prin descălțatul de pantofi și masajul zonei dureroase. Așadar, veștile sunt foarte proaste pentru Regina Letizia!

Modificări dramatice probabil că va face în garderoba sa, în zilele în care va avea dureri mari. Este deja cunoscut faptul că este una dintre cele mai cochete regine, o adevărată fashionistă. Foarte rar a fost văzută fără tocuri, însă se pare că de acum va fi nevoită.

Marele avantaj este că are o siluetă suplă, care o ajută în gestionarea acestor boli. Persoanele supraponderale suferă mai mult, întrucât pun o presiune mai mare pe picioare.

Ca tratament, Regina Letizia ar putea opta între intervenția chirurgicală și ameliorarea cu ajutorul unor măsuri recomandate de specialiști: încălțăminte cu baza lată și talonete de susținere a zonei metatarsiene; prima alegere în cazul terapiei neuromului Morton, însă cu rezultate imprevizibile; aproximativ 20% dintre pacienți pot avea o reducere completă a simptomatologiei; injecție cu corticosteroizi – ameliorează simptomatologia pe termen scurt.

Recent, la un eveniment la care a participat la Berlin, Regina Letizia a încălțat pantofi fără toc. De asemenea, în ziua în care a plecat spre Germania alături de soțul său, Regele Felipe, Regina Letizia a avut o neașteptată ținută bărbătească, cu pantofi ați ghicit... fără toc.

Foto: Profimedia și GettyRecente pe Ok! Magazine

kate si william
Meghan Markle, Prințul Harry 4 sursa  Profimedia jpg
familia regala din Monaco
Prințesa de Wales 1 foto  GettyImages jpg
kate si william
Regina Sofia vs amanta Regelui Juan Carlos, Corinna Larsen jpg
Prințesa Kate la Harvard, Getty (6) jpg
harry- meghan
Prințul Harry, Meghan Markle foto  GettyImages jpg
Jow Biden, Prințul William sursa  Profimedia jpg
David Beckham, alaturi de Printul Willam si Printesa Kate la Earshot Prize la Boston  profimedia 0742014789 jpg
meghan- harry
kate- william
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie  GettyImages 1237723301 jpg
charles -camilla
regina deschidere
Printul Philip si Charles  GettyImages 618581246 jpg
biden si sotia jpg