Boala ce o chinuie pe Regina Letizia. Durerile vin și pleacă neașteptat

17 noiembrie, 2022
Regina Letizia a Spaniei, Getty (5) jpg

O vedem mereu distinsă, elegantă și într-o formă fizică de zile mari. Cu toate acestea, Regina Letizia suferă în tăcere de o boală foarte dureroasă.

Afecțiunea o afectează la nivelul picioarelor, mai ales că Regina Letizia are o pasiune cunoscută pentru pantofii cu toc. Ei bine, în zilele în care o vedem fără tocuri e posibil ca o durere cruntă să o macine.

Regina Letizia a Spaniei, Getty (11) jpg

Iar în cele mai recente apariții, a fost văzută cu pantofi fără toc sau cu toc foarte mic.

Potrivit Royal family news, un portal dedicat știrilor regale, Regina Letizia este chinuită de metatarsalgia cronică, afecţiune manifestată prin inflamaţie şi durere la nivelul picioarelor. Însă, din păcate, soția Regelui Felipe mai are o suferință, pe lângă aceasta.

În timpul unei întâlniri pe care a avut-o cu jurnaliştii cu ocazia Zilei Hispanităţii, sărbătoare naţională a Spaniei, celebrată la 12 octombrie, regina de 50 de ani a afirmat că a fost diagnosticată cu neuromul Morton la piciorul stâng, o boală ce afectează cu precădere femeile.

Neuromul interdigital, cunoscut drept neuromul Morton, este o neuropatie compresivă a nervului interdigital, ce adesea provoacă durere în regiunea antepiciorului. Localizarea tipică a durerii este în spațiul 3 interdigital (între al 3-lea și al 4-lea deget al piciorului).

Durerea se intensifică în momentul sprijinului la nivelul piciorului sau în cazul în care încălțămintea este neadecvată (pantofi cu toc). Simptomele sunt ameliorate prin descălțatul de pantofi și masajul zonei dureroase. Așadar, veștile sunt foarte proaste pentru Regina Letizia!

Modificări dramatice probabil că va face în garderoba sa, în zilele în care va avea dureri mari. Este deja cunoscut faptul că este una dintre cele mai cochete regine, o adevărată fashionistă. Foarte rar a fost văzută fără tocuri, însă se pare că de acum va fi nevoită.

Marele avantaj este că are o siluetă suplă, care o ajută în gestionarea acestor boli. Persoanele supraponderale suferă mai mult, întrucât pun o presiune mai mare pe picioare.

Ca tratament, Regina Letizia ar putea opta între intervenția chirurgicală și ameliorarea cu ajutorul unor măsuri recomandate de specialiști: încălțăminte cu baza lată și talonete de susținere a zonei metatarsiene; prima alegere în cazul terapiei neuromului Morton, însă cu rezultate imprevizibile; aproximativ 20% dintre pacienți pot avea o reducere completă a simptomatologiei; injecție cu corticosteroizi – ameliorează simptomatologia pe termen scurt.

Recent, la un eveniment la care a participat la Berlin, Regina Letizia a încălțat pantofi fără toc. De asemenea, în ziua în care a plecat spre Germania alături de soțul său, Regele Felipe, Regina Letizia a avut o neașteptată ținută bărbătească, cu pantofi ați ghicit... fără toc.

Foto: Profimedia și Getty



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg