Noi imagini de la botezul strănepotului Regelui Mihai, fiul lui Nicolae și al Alinei de România

29 iunie, 2022
Principele Nicolae și Alina 23 jpg

Nicolae al României și soția sa, Alina-Marie de Roumanie, au organizat un botez istoric pentru Mihai, unicul descendent pe linie masculină al Regelui Mihai.

Locația nu a fost deloc aleasă la întâmplare, ci într-un oraș cu profundă însemnătate istorică: La 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, Catedrala Încoronării din Alba Iulia a găzduit încreștinarea celui mai tânăr urmaș al familiei Hohenzollern-Sigmaringen.

Principele Nicolae și Alina 5 jpg

Nicolae a distribuit noi imagini de la ceremonia emoționantă: ”Data de 18 iunie 2022 va rămâne mereu în inima familiei mele. În această zi, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia s-a săvârșit Taina Sfântului Botez fiului nostru, Mihai.

În urmă cu 100 de ani, la 15 octombrie 1922, a avut loc ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari, la catedrala construită special pentru acest moment solemn. Faptul că fiul nostru a devenit creștin în aceeași catedrală unde străbunii săi au fost unși drept Regi ne onorează profund.

Mai mult, bunicul meu, Regele Mihai, a purtat titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. Iată încă un element pentru care, împreună cu soția mea Alina-Maria de Roumanie, am dorit ca botezul strănepotului său să fie săvârșit la Alba Iulia, ținând legătura între trecut, prezent și viitor in acest loc cu o încărcătură simbolică deosebită.

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în această zi atât de specială, împreuna cu nașii noștri, Liviu și Simona Popescu, sora mea Elisabeta-Karina de Roumanie, cumnatul meu Mihai, socrii mei, Rodica și Heinz Binder și, nu în ultimul rând, mulțumim localnicilor pentru primirea călduroasă și pentru urările deosebite pe care ni le-au adresat!”, a scris Nicolae pe contul său de socializare.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle şi prinţul Harry
printul harry si chilotii lui jpg
geo9 jpg
7 mary a danemarcei jpg jpeg
meghan markle profimedia 0696703217 jpg
letizia GettyImages 1413996023 jpg
Charles și William Getty jpg
dian2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Beatrice de York (4) jpg
duci20 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline jpg
letizia profimedia 0712614026 jpg
harry m jpg
kate si william profimedia 0092879881 jpg
Sussex
letizia profimedia 0712113125 jpg
red4 jpg