Brandul preferat al Prințesei Kate se închide. De ce dispare marca iubită de atâtea vedete?

24 mai, 2024

Toată lumea, de la Kate Middleton la Kylie, a purtat The Vampire's Wife - atunci de ce se închide?

Printesa Kate in rochie verde Vampires Wife in Irlanda, 2020   GettyImages 1204950675 jpg

Imaginați-vă rochia perfectă, sofisticată, feminină și sexy în același timp. Brandul de îmbrăcăminte The Vampire's Wife a ajutat la definirea unui look de glamour britanic distinct, întotdeauna imaculat și bine construit.

Încă de când Susie Cave (soția muzicianului Nick Cave) a co-fondat marca împreună cu Alex Adamson în 2014, The Vampire's Wife a fost un reper de stil. Purtată peste tot, de la scenele festivalurilor la nunțile regale, marca s-a lăudat cu cele mai sofisticate cliente, de la Kate Moss la Prințesa de Wales, care a purtat rochia sa Falconetti verde în vizita sa în Irlanda din 2020 și care apare și în portretul regal oficial în 2022. Cu doi ani înainte, „Vogue” a numit acea creație "rochia deceniului".

Imaginați-vă surpriza atunci când Susie Cave a anunțat la începutul acestei săptămâni că The Vampire's Wife se va închide: „În ciuda unei perioade de creștere pozitivă și a vânzărilor, tulburările de pe piața angro au avut implicații dramatice pentru brand", se arată într-o declarație. "The Vampire's Wife ar dori să își exprime mulțumirile sincere tuturor clienților, partenerilor și celor care au purtat brandul în acești 10 ani. Sprijinul vostru a fost neprețuit și vă suntem profund recunoscători."

Susie Cave a postat și o declarație de adio pe Instagram, scriind: "Spun acest lucru cu mare tristețe și vreau să-mi exprim recunoștința nemărginită față de voi toți pentru sprijinul vostru. Doresc să mulțumesc familiei mele extinse de la The Vampire's Wife, care m-a ajutat să creez lucruri atât de frumoase. Nu pot descrie cât de mult ați însemnat cu toții pentru mine. Vă iubesc pe toți, Susie x."

Iar clientele au avut eacții imediate: "Ești uimitoare!", a scris Claudia Winkleman, în comentariile de sub postarea lui Cave. "Niciodată rochiile nu s-au simțit mai feminine și mai visătoare", a comentat supermodelul Karen Elson. "Îți mulțumesc pentru frumusețea și senzualitatea pe care le-ai adus în viețile noastre prin hainele tale incredibile", a adăugat Bella Freud. Chiar și Patricia Arquette s-a alăturat, scriind: "Ați făcut haine uimitoare. Fie ca acest următor capitol al vieții tale să fie blând și plin de bucurie".

Este greu de descris influența pe care o poate avea un singur brand asupra unei întregi industrii, mai ales atunci când piața actuală este din ce în ce mai saturată de etichete de mici dimensiuni care funcționează în mare parte prin intermediul rețelelor sociale. Poate că succesul The Vampire's Wife s-a datorat în parte clientelei, care, pe lângă membrii Familiei Regale, i-a inclus pe Alexa ChungSienna Miller, Greta Gerwig, Florence Welch, Olivia Wilde și Kylie MinogueRecente pe Ok! Magazine

Lady Louise Windsor, skinny jeans vs Trooping the Colour   Profimedia jpg
Ducesa Sophie foto GettyImages 2157423693 jpg
Felipe, Letizia, Prințesa Elena, Prințesa Cristina și Inaki Urdangarin, 2011, Getty jpg
Margareta a României în Finlanda colaj Facebook jpg
Regele Juan Carlos cu fiicele Infanta Cristina si Infanta Elena si nepotii Juan Valentin Urdangarin, Felipe Juan Froilan si Victoria Federica de Marichalar   GettyImages 2143422506 jpg
Prințul Carl Philip și Sofia ai Suediei profimedia 0882286416 jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images (4) jpg
regele frederik al danemarcei si gemenii lui foto instagram jpg
Kate Middleton Trooping The Colour Foto Profimedia (8) jpg
Prințul George profimedia 0881962444 jpg
Prințesa Charlotte colaj jpg
FotoJet Will și Kate jpg
Ducesa Sophie la Trooping the Colour Foto Profimedia (2) jpg
Louis, William, Kate, Charlotte, George, Profimedia jpg
Prințul George la Trooping the Colour Foto Profimedia (3) jpg
Natasha Archer, asistenta personală a Prințesei de Wales, Getty (1) jpg
Regina Mary în alb, GettyImages jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg