Cadouri indecent de scumpe! Regina Sofia știa de "neregulile economice" ale soțului ei, dar nu l-a oprit

16 aprilie, 2024

Regele Juan Carlos a fost mereu un om al exceselor, așa că partenerii săi externi au știut cum să-i câștige prietenia cu cadouri extravagante.

Suverana Spaniei a preferat să nu intervină în treburile soțului ei. FOTO: Reuters
Suverana Spaniei a preferat să nu intervină în treburile soțului ei. FOTO: Reuters

S-au scris nenumărate articole despre presupusele scamatorii financiare ale Regelui Juan Carlos. Și s-a demonstrat și că acesta a încasat anumite comisioane și nu le-a declarat niciodată. Am aflat, de asemenea, că unii dintre membrii familiei sale, inclusiv nepoții săi, aveau în posesie celebrele "carduri negre" pe care le foloseau pentru a-și face tot felul de capricii. Victoria și Froilán au plătit călătorii Uber, lecții de pian și haine.

„Cei doi copii ai Infantei Elena și Jaime de Marichalar au fost cei care au folosit cel mai intens această formulă de plată...", relata acum niște ani „El Confidencial”. Dar ei nu au fost singurii. Se pare că și ginerii au folosit carduri de credit pentru cheltuielile personale. Cât despre Regele Juan Carlos, el a fost mereu un răsfățat al emirilor și șeicilor arabi, care au avut mari interese economice sau diplomatice la el. Astfel, suveranul spaniol primea ceasuri, iahturi, apartamente și chiar case la dispoziție, adică daruri indecent de scumpe. Iar Regina Sofia, deși ar putea părea altfel, era la curent cu totul.

Iată ce povestește biografa regală Pilar Eyre despre într-una dintre cronicile sale despre această situație. Se pare că Regina Sofia a fost mereu la curent cu "neregulile economice" ale soțului ei și le-a permis, așa cum se arată și în cartea „La soledad del Rey", de García Abad. La opt ani de la publicarea ei, Pilar Eyre l-a consultat pe autor și acesta a reafirmat ceea ce scrisese.

„Nu doar că reafirm, dar am și informații noi. Regina Sofia nu numai că era la curent cu aceste nereguli, dar l-a și încurajat pe Juan Carlos să le efectueze", a comentat Abab, după cum își amintește Pilar. Perplexă, jurnalista a încercat să afle de ce. Întotdeauna crezuse că suverana spaniolă era o femeie austeră, iar acest lucru a dovedit contrariul.

Astăzi, teoria actuală a lui Pilar este următoarea: „Regina Sofia avea o mare teamă de a sfârși ca mama ei, în exil". Cu alte cuvinte, ea și-ar fi sprijinit soțul în aceste "nereguli" pentru a-și asigura un viitor confortabil, neavând încredere în forța instituției.

FOTO: Reuters, Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg
FotoJet Clooney Meghan jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Deschiderea domeniului Savarsin   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpeg
Regele Willem Alexander și Prințesa Amalia, Profimedia jpg
Kate Middleton Prințul William nuntă 2011 GettyImages 113272767 jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei  jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg