Camilla, încercare timidă de a se impune ca Regină. A purtat tiara și bijuteriile răposatei Elisabeta

23 noiembrie, 2022
FotoJettiara jpg

Ce diferențe sunt între Camilla, noua regină consoartă a Marii Britanii, și răposata Elisabeta a II-a?

Soția Regelui Charles a purtat bijuteriile și tiara Elisabetei a II-a, însă cu foarte multă timiditate. Se știe că face eforturi să se ridice la noul statut impresionant pe care l-a dobândit.

Regina Camilla, Profimedia jpg

Camilla a oferit un emoționant tribut vestimentar fostei sale soacre. Soția Regelui Charles a apărut cu o ținută regală, de un albastru electric, la care a accesorizat prețioase elemente: Tiara Reginei Elisabeta a II-a, cu safire belgiene. Membrii regali importanți au fost prezenți marți seară la banchetul de stat găzduit de Regele Charles, care a avut loc la Palatul Buckingham în cinstea Președintelui Africii de Sud, Cyril Ramaphosa.

Este primul eveniment de anvergură găzduit de noul rege și prima dată când Camilla Parker Bowles poartă această tiară, o piesă exclusivistă, impresionantă.

Regina consoartă în vârstă de 75 de ani a îmbrăcat o rochie albastră Bruce Oldfield, tiara spectaculoasă, un set de brățară și colier tot de safire, dar și panglica albastră a Ordinului Jartierei, cel mai nobil ordin dinastic. Ordinul Jartierei este dedicat imaginii și brațelor lui Sfântul Gheorghe Al Angliei, Sfânt protector. Regina a avut în piept și insigna Marii Doamne din Ordinul Regal Victorian. Răposata Regină Elisabeta a II-a a primit aceste nestemate în 1947, de la tatăl său, și le-a purtat în vizita la Singapore din 1989 și în timpul vizitei de stat a Chinei în Marea Britanie în 2015.

Regele George i-a oferit fiicei sale moștenitoare, drept cadou de nuntă tiara, colierul și cerceii, set cunoscut drept Setul Victorian al Regelui George al VI-lea. Brățara a completat setul ulterior.

Actuala Prințesă moștenitoare, strălucitoarea Kate Middleton a fost la rândul său spectaculoasă, la banchetul de stat găzduit de Regele Charles, de la Palatul Buckingham, în cinstea Președintelui Africii de Sud, Cyril Ramaphosa. La rândul său, și Prințesa de Wales a oferit un omagiu regretatei sale soacre, anterioara Prințesă de Wales, purtând una dintre tiarele preferate ale Prințesei Diana.

kate cu tiara jpg

Foto: Profimedia și GettyRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle și Prințul Harry, Getty (1) jpg
regina Elisabeta
camilla  charles profi81 jpg
Regele Charles și Ducii de Sussex, Profimedia (4) jpg
meghan si harry profimedia 0743266809 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle, Profimedia (2) jpg
diana si familia
Harry si Archie
00 jpg
charles  camilla jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (3) jpg
Prince Heinrich XIII of Reuss, Profimedia (2) jpg
camilla
harry si meghan
Majestatea Sa Margareta in rochie cu paiete si transparente la seara Corpului Diplomatic   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpg
regina - charles - camilla
meghan versus kate jpg