Camilla, mai zâmbitoare ca niciodată la prima apariție publică de la anunțul privind titlul ei

7 aprilie, 2023

Regele Charles și Regina Camilla au participat la slujba Maundy Thursday la York Minster, care a avut loc ieri, 6 aprilie.

Regele Charles și Regina Camilla (5) jpg

Regina Camilla a apărut în public pentru prima dată de când s-a anunțat că titlul ei se va schimba din regină consoartă în regină pentru încoronarea ei și a Regelui Charles al III-lea. Cuplul regal a participat la o slujbă de Joia Mare la York Minster înainte de Vinerea Mare și Duminica Paștelui, unde au împărțit, de asemenea, banii tradiționali de Maundy Money unor membri selectați ai comunității.

Această apariție vine după ce s-a aflat că monarhul va păstra apariția la balconul Palatului Buckingham în ziua încoronării sale exclusiv pentru membrii activi ai familiei regale. Acest lucru înseamnă că ducele și ducesa de Sussex și ducele de York nu vor fi invitați să apară la balcon alături de alți membri ai familiei.

Prințul Harry și Meghan Markle nu au dezvăluit încă decizia lor cu privire la faptul dacă vor participa sau nu la încoronare. Invitațiile oficiale pentru încoronarea Regelui Charles și a Reginei Camilla au fost dezvăluite miercuri, 5 aprilie, fiind concepute de Andrew Jamieson. Acestea se refereau la Camilla ca Regina Camilla în loc de regina consoartă, confirmând speculațiile potrivit cărora titlul ei se va schimba.

Invitația e decorată cu flori de câmp și animale sălbatice, care conțin motive cu o semnificație foarte specială. În partea de sus se află stemele Regelui Charles al III-lea și ale Reginei Camilla, cea din urmă fiind acum închisă de Jartieră, după ce a fost instalată ca Doamnă a Ordinului Jartierei în 2022.

În partea de jos a cardului se află un Om Verde, un vechi simbol britanic care denotă o nouă naștere și primăvara. Acesta a fost ales pentru a marca o nouă domnie, dar are legături cu folclorul antic și era adesea folosit pentru a decora bisericile. Omul Verde de pe invitația de încoronare este alcătuit din stejar, păducel și iederă și este decorat cu florile țărilor din Regatul Unit - trandafirul englezesc, ciulinul scoțian, narcisa galeză și trifoiul pentru Irlanda de Nord. În vârful coroanei Omului Verde se află o ghindă.

simbolistica invitatie lui Charles al III lea jpg

Ce a purtat Regina Camilla la slujbă

Regina Camilla a purtat joi, la slujbă, o rochie bleumarine creată de Fiona Clare și o pălărie Philip Treacy. Totodată, regina a asortat la ținută și o geantă Chanel în valoare de mii de euro.

La intrarea în catedrală, cuplul regal a primit și buchete de flori.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Charles și Camilla la deschiderea de stat a Parlamentului, 17 iulie 2024, GettyImages (1) jpg
Felipe Juan Froilán FOTO Profimedia jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Familia Regala din Bhutan in desertul din Mongolia   Casa Regala jpg
Meghan Markle, Regele Charles și Prințul William  foto   Profimedia jpg
Pippa Middleton la Wimbledon profimedia 0889645741 jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   GettyImages jpg
Sarah Ferguson, GettyImages jpg
Alina și Nicolae ai României Facebook jpg
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
Leonor si Sofia mici in copilărie Instagram jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Infanta Sofia si Printesa Leonor la primirea echipei de fotbal a Spaniei   GettyImages 2162153799 jpg
Printesa Ghida Talal a Iordaniei si Regina Rania a Iordaniei   Instagram 3 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (2) jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Jersey   GettyImages 2161540687 jpg
Regele Juan Carlos   GettyImages 174420085 jpg
Charles și Donald Trump, GettyImages jpg